xbox-720-mozna-uz-v-lednu-microsoft-planuje-na-ces-2012-obrovske-oznameni
Novinka Xbox 720 možná už v lednu. Microsoft plánuje na CES 2012 obrovské oznámení

Xbox 720 možná už v lednu. Microsoft plánuje na CES 2012 obrovské oznámení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 11. 2011 06:00 43

Podle spekulací by Microsoft měl na lednovém CES 2012 v Las Vegas představit něco opravdu velkého. Možná by mohlo jít o nový Xbox 720, o kterém začínají objevovat informace.

Reklama

Na herní konzole čekají nejen konzolisté, ale také počítačové hráči. Důvod je prostý. Současné konzole totiž jsou na konci svých sil a tak se hry optimalizují zejména pro ně, což znamená stagnaci grafiky a vývoje. Možná se ale blíží alespoň malá naděje. Na internetu se začaly objevovat zprávy, že by Microsoft mohl na veletrhu Consumers Electronic Show (CES) 2012 oznámit právě novou herní konzoli. A mělo by to být ve velkém stylu.

Xbox 720 možná už v lednu. Microsoft plánuje na CES 2012 obrovské oznámení
i Zdroj: PCTuning.cz


Jeden z návrhů Xboxu 720 od fanoušků

Zcela jistě se ale nedočkáme uvedení na trh. Pokud by chtěl Microsoft dodržet cyklus Xboxů, tak se na trhu objeví až v roce 2015. Možná ale změní plány a uvede ji dříve, což by jistě nebylo na škodu. Na internetu se objevů názvy jako třeba Xbox 720, Loop nebo Ten (Deset). Spekuluje se také o hardwarových parametrech. Procesor by měl mít 8 jader a 2 GB paměti DDR3. K tomuto by zde měla být zatím neznámá a nevydaná dvoujádrová grafická karta od AMD.

Jiné zdroje zase uvádějí, že procesor sice bude mít 8 modulů, ale bude založený na platformě ARM a každý modul se bude starat o specifické úlohy (umělou inteligenci, fyziku,...). Hovoří se také o použití systému Windows, zejména v souvislosti s prostředím Metro. Měli by se zde také objevit nějaké funkce z Windows 9. Samozřejmostí je podpora Kinectu. Vše jsou ale jen spekulace. Zatím je ale vše zahaleno pod rouškou tajemství a my si musíme ještě 2 měsíce počkat. Co si myslíte vy? Oznámí Microsoft na CES 2012 v lednu nový Xbox?

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama