windows-phone-miri-do-ciny-microsoft-veri-ze-zde-bude-uspesnejsi-nez-apple
Apple Novinka Windows Phone míří do Číny. Microsoft věří, že zde bude úspěšnější než Apple

Windows Phone míří do Číny. Microsoft věří, že zde bude úspěšnější než Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 3. 2012 13:00 5

Microsoft ohlásil svůj ambiciózní plán. Věří, že dokáže porazit na čínském trhu smartphony Applu. Zaběhnutému iPhonu hodlá konkurovat především cenou.

Reklama

Jeho partneři proto připravují různé přístroje s Windows Phone 7, jejichž cena se má pohybovat kolem hranice 158 dolarů. „Předehnat Apple je krátkodobý cíl, v delším horizontu chceme vytlačit z přední pozice současného lídra Google s Androidem,“ řekl Simon Leung, předseda představenstva Microsoftu.

Čína je nyní hlavním cílem všech značek z mobilní branže. Každý má zájem na tom, aby uspěl. Podle analytické společnosti Flurry zde smartphony s Androidem a iOS zažívají obrovský rozmach.

Počtem aktivací nových zařízení nejlidnatější země světa překonala nedávno i Spojené státy americké. Meziročně poptávka po smartphonech vzrostla na zdejším trhu o neskutečných 1126 procent.

Platformu Windows Phone bude v Číně zastupovat hlavně Lumia 610 od finské Nokie, která je navzdory své nízké ceně atraktivnější než Lumia 710 a také modely asijských výrobců jako jsou ZTE, HTC a podobně.

Analytici očekávají, že se letos dodávky smartphonů na čínském trhu zvýší o neuvěřitelných 52 procent na 137 milionů kusů.

Windows Phone míří do Číny. Microsoft věří, že zde bude úspěšnější než Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama