windows-8-bude-mit-integrovany-spravce-hesel-a-bude-se-synchronizovat-pres-live-id
Novinka Windows 8 bude mít integrovaný Správce hesel a bude se synchronizovat přes Live ID

Windows 8 bude mít integrovaný Správce hesel a bude se synchronizovat přes Live ID

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 12. 2011 06:00 6

Zda-li se tento způsob v praxi osvědčí teprve uvidíme, nicméně Microsoft tím vším míří k zjednodušení používání více zařízení, na kterých většinou bude většina nastavení a souborů stejná.

Reklama

Mnoho obyčejných uživatelů nerado vymýšlí nová hesla a tak používají jedno stejné. To je z hlediska bezpečnosti ta nehorší varianta. S možností ukládat si hesla v internetových prohlížečích se tohle mohlo alespoň trochu změnit. Navíc vám to urychlilo práci, protože jste nemuseli vyplňovat přihlašovací jméno a heslo. Byla tu ale i možnost, že vám soubor s uloženými hesly někdo ukradne a rozšifruje, čímž by získal všechna vaše hesla.

Windows 8 bude mít integrovaný Správce hesel a bude se synchronizovat přes Live ID
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft v tomto jde ještě dále a v nadcházejícím operačním systému Windows 8 bude již integrovaný Správce hesel, který ale bude fungovat ještě lépe. Tento Správce hesel bude sbírat uložená hesla ze všech programů, kterým to povolíte. To by ještě nebylo nic světoborného, pokud by vše nefungovalo v rámci Live ID. Jak již víme, pokud se někde přihlásíte pod svým Live ID, ihned se vám zkopíruje některé nastavení. A právě mezi ně budou patřit i tato hesla.

V praxi to tedy znamená, že můžete mít stolní počítač a tablet, přičemž na stolním počítači si uložíte nějaká hesla, následně spustíte tablet a otevřete stránku, ke které jste si přihlašovací údaje uložili. Zde už bude předvyplněné heslo a uživatelské jméno, které se synchronizovalo přes Live ID. Aby ale vše fungovalo, je k tomu potřeba internetového připojení.

Zdroj: TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama