western-digital-rozsiril-svoji-produktovou-radu-pevnych-disku-wd-purple-o-novy-6tb-model
Novinka Western Digital rozšířil svoji produktovou řadu pevných disků WD Purple o nový 6TB model

Western Digital rozšířil svoji produktovou řadu pevných disků WD Purple o nový 6TB model

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 10. 2014 11:30 1

Společnost Western Digital rozšířila svoji řadu 3,5palcový pevných disků WD Purple zaměřených na nahrávání video obsahu o nový model s kapacitou 6 TB.

Reklama

Disky řady WD Purple jsou určeny do sledovacích systémů v podnikovém i domácím prostředí. Jinými slovy jsou vhodnou volbou pro nahrávání obsahu z bezpečnostních kamer. Hlavním rysem této řady pevných disků je vysoká životnost a odolnost i ve vysokých teplotách. Řada WD Purple nyní zahrnuje celkem pět modelů v kapacitách od 1 do 6 TB. 

Mezi hlavní funkce disků patří například technologie AllFrame, která využívá streamování prostřednictvím rozhraní ATA a zabraňuje ztrátě záznamu. Současně také zlepšuje plynulost přehrávání a datový tok.

Western Digital rozšířil svoji produktovou řadu pevných disků WD Purple o nový 6TB model
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavou technologií, kterou disky nabídnout je funkce IntelliSeek, která by měla automaticky vypočítávat optimální rychlosti čtení a zápisu a vyvažovat tak zatížení systému. Tato technologie tak zajišťuje nižší spotřebu energie disků a zároveň snižuje hluk a vibrace při jejich vytížení. Podobně jako menší kapacitní varianty disků této řady, by i ta 6TB měla nabídnout 64MB vyrovnávací paměť. 

Ceny disků této řady začínají na přibližně 1 650 Kč za 1TB verzi a končí na 8 960 Kč za novou 6TB variantu. Na všechny modely poskytuje výrobce tříletou omezenou záruku. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama