wd-my-passport-pro-prenosne-raid-pole-s-rozhranim-thunderbolt
Apple Novinka WD My Passport Pro: Přenosné RAID pole s rozhraním Thunderbolt

WD My Passport Pro: Přenosné RAID pole s rozhraním Thunderbolt

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 3. 2014 16:00

Dva 2,5palcové pevné disky v jednom balení a pořád přenosný externí disk. K tomu možnost zprovoznění pole RAID 0 nebo 1 a ještě rozhraní Thunderbolt s teoretickou rychlostí až 20 Gb/s.

Reklama

Externí disky s rozhraním Thunderbolt, které se z 90 % používá na počítačích od Apple, nejsou žádnou novinkou. Na trhu je jich mnoho, některé jsou vybaveny SSD místo klasického plotnového disku. Aby měl ale externí disk dvě pozice a v nich dva disky, to se jen tak nevidí. A ještě s podporou diskového pole RAID? Někomu by se to mohlo hodit.

WD My Passport Pro: Přenosné RAID pole s rozhraním Thunderbolt
i Zdroj: PCTuning.cz

Disk bude vyráběn se dvěma kapacitami – 2 a 4 TB. Pravděpodobně zde budou bu

ď

dva 1TB nebo dva 2TB pevné disky velikosti 2,5 palce. Ty mohou pracovat odděleně nebo v jednom ze základních režimů RAID pole, tedy RAID 1, který zrcadlí data a na obou discích je tedy to samé (dobrý na zálohování, zvyšuje se bezpečnost dat) nebo RAID 0, který data dělí a využívá zápisu na oba disky současně. Zde je výhoda ve zvýšení rychlosti (WD uvádí rychlost až 233 MB/s), ale pokud selže jeden z disků, data jsou nenávratně pryč.

Western Digital My Passport Pro se bude prodávat za 300 dolarů (5 000 Kč) s celkovou kapacitou 2 TB, nebo za 430 dolarů s kapacitou 4 TB (10 400 Kč).

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama