wacom-pridal-dotykove-funkce-pro-svuj-22-palcovy-cintiq-graficky-tablet
Novinka Wacom přidal dotykové funkce pro svůj 22 palcový Cintiq grafický tablet

Wacom přidal dotykové funkce pro svůj 22 palcový Cintiq grafický tablet

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 5. 2013 12:00 6

Wacom Cintiq zahájil prodej svého 22HD Touch grafického tabletu s pendisplay, který lze nyní ovládat i pomocí prstů. 

Reklama

Wacom tím kombinuje multi-touch dotykové funkce s technologií Wacom pera. Cintiq 22HD Touch by měl nabídnout vynikající on-screen funkce, které umožňují více intuitivní a přirozené ovládání než tomu bylo u předchozí verze. Nový Wacom disponuje 21,5“ displejem s rozlišením Full HD, ergonomickým stojanem a 16 konfigurovatelnými ExpressKeys funkčními klávesami. S těmito funkcemi by se měl stát model 22HD Touch perfektním nástrojem pro designéry, animátory a herní vývojáře.  

Cintiq 22HD Touch zahrnuje tradiční nástroje pro tvorbu grafiky, jako jsou štětce a pera a navíc přidává doplňky, které byly zatím k vidění pouze u moderních grafických softwarových balících. Tento multi-touch tablet má podporu nejnovějších Windows (7 a 8) a stejně tak i Mac OS. 

Nový pendisplay má již zmíněné rozlišení 1920×1080 pixelů, což je dostatečný prostor pro tvorbu grafiky, navíc je schopný zobrazit až 16,7 milionů barev. Nastavitelný stojan by měl zlepšit komfort při práci. Stojan lze navíc libovolně naklonit mezi úhly 10 a 65 stupňů.

Wacom přidal dotykové funkce pro svůj 22 palcový Cintiq grafický tablet
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě šestnácti ExpressKeys, které mají specifické funkce pro aplikace, nabídne 22HD Touch dotykové proužky, které jsou umístěny na zadní straně a které lze použít pro zvětšování či natáčení plátna, rolování nebo nastavení velikosti štětce.

Wacom Cintiq 22HD Touch je k dispozici za cenu 1899.99 liber, tedy za cca 57 600 korun při současném kurzu. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama