Vyzkoušejte si na vlastní GPU fotorealistický 3D horor Fractured Mind
i Zdroj: Pctuning
Novinka Vyzkoušejte si na vlastní GPU fotorealistický 3D horor Fractured Mind

Vyzkoušejte si na vlastní GPU fotorealistický 3D horor Fractured Mind

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

20. 3. 2024 20:30 4

Občas se vyskytne zajímavé demo nebo ultra realistická hříčka na potěchu oka a nepotěchu GPU. Fractured Mind vám poslouží jako vše zmíněné. A možná se i trochu budete bát.

Reklama

Předně musíme říct, že Fractured Mind zde bereme spíše jako technické demo pro potrápení grafiky, ačkoli by to měl být psychologický horor. Když jsem demo zkoušel, téměř deset minut jsem pořád šel rovně skrz vagóny metra a pak se teprve začalo něco dít, našel jsem zbraň, objevila se krev, poté i lidé a podle videí na YT to pak houstne mnohem víc (na to už nebyla trpělivost). To je ale vedlejší. Nás zajímá to, jak realisticky je toto demo vytvořené. Záměrně je snímané „bodycam“ kamerou na těle agenta, tudíž perspektiva je pokřivená. Ostatní části dema jako prostředí, nasvícení, stíny a hlavně barevný tón jsou skvěle sladěny, že to opravdu vypadá jak reálný záznam z Akt X. 

Fractured Mind samozřejmě běží na Unreal Engine 5 a pracuje na něm jeden (!) člověk. Na mé konfiguraci i5-12600KF, 32GB a RTX 3070 se v rozlišení 2560 × 1440 snímky drápaly stěží na 60, což bylo poměrně překvapivé, vzhledem k celkové jednoduchosti dema. Pro správný filmový pocit ale musíte samozřejmě nastavit limit na 30 FPS. Bez omezení a ve 4K toto demo poslouží jako solidní GPU test a rovněž je zajímavé sledovat, jak se hranice „realistické“ grafiky posouvají. Stahujte zde, můžete autorovi přispět a nebo ho nechat o hladu. 

Vyzkoušejte si na vlastní GPU fotorealistický 3D horor Fractured Mind
i Zdroj: PCTuning.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama