vysel-novy-wordpress-3-3-umi-optimalizovat-i-pro-ipad
Apple Novinka Vyšel nový WordPress 3.3, umí optimalizovat i pro iPad

Vyšel nový WordPress 3.3, umí optimalizovat i pro iPad

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

13. 12. 2011 09:00 4

Jeden z nejoblíbenějších redakčních systémů dostal novou verzi se spoustou vylepšení. Kromě tvorby webových stránek si nyní poradí i s optimalizací pro iPad.

Reklama

Kvalitních redakčních systému vhodný i pro běžné uživatele není na trhu mnoho, ale přesto se zde najdou osvědčené a povedené projekty, které jsou dokonce zdarma. Jedním z nich je právě WordPress těšící se obrovské oblibě uživatelů po celém světě. Po úspěšném vydání verze 3.2 s 14 miliony stažení byl dnes uvolněn další krok ve vývoji - WordPress 3.3 s kódovým označením „Sonny“. Neplést si název s japonským technologickým gigantem „Sony“. V tomto případě bylo označení zvoleno na počest jazzového saxofonisty se jménem „Sonny Still“.

Vyšel nový WordPress 3.3, umí optimalizovat i pro iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

WordPress od vydání verze 3.0 zaznamenal přes 65 milionů stažení a stále přichází se spoustou aktualizací a úprav. Mezi ty nejnovější patří změna uživatelského rozhraní, pozměněná uvítací obrazovka s přehlednou nápovědou a nahrávač (uploader) obsahu, který umožní nahrávání obrázků pouhým přetažením (drag-and-drop). K dispozici je nový panel nástrojů a zlepšeno bylo i oznamování chyb a podpora.

Vyšel nový WordPress 3.3, umí optimalizovat i pro iPad
i Zdroj: PCTuning.cz

Zmiňovaná optimalizace pro iPad zajístí, že budou vaše stránky vypadat dobře i na tabletech a dalších mobilních zařízeních. Vývojáři mohou využít nového editoru pro vývoj doplňků a pluginů do WordPressu a zároveň zde nalezneme novou verzi JQuery.

WordPress 3.3 „Sonny“ můžete stahovat z oficálních stránek.

Zdroj: WordPress

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama