vodeodolne-smartphony-od-sony-nesmime-pouzivat-pod-vodou
Novinka Voděodolné smartphony od Sony nesmíme používat pod vodou

Voděodolné smartphony od Sony nesmíme používat pod vodou

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

12. 9. 2015 14:00 18

Ačkoliv společnost Sony v minulosti propagovala své smartphony řady Xperia Z jakožto zařízení vhodně k použití do vody (například k focení během potápění) už od dob modelu Xperia Z3+ tomu tak není. 

Reklama

Společnost ve skutečnosti změnila pravidla používání smarpthonu, což znamená, že pokud svoji Xperii půjdete reklamovat například kvůli navlhnutí, v Sony vám reklamaci pravděpodobně neuznají. A to i přestože smartphony řady Xperia Z stále disponují certifikací IP67 a IP68 a jsou tak odolné vůči prachu i vodě a to po doby až 30 minut.

Voděodolné smartphony od Sony nesmíme používat pod vodou
i Zdroj: PCTuning.cz

K voděodolnosti a schopnosti odolávat prachu nového smartphonu Xperia Z5 Sony konkrétně uvedla: „Xperia je voděodolná a chráněná vůči prachu, takže se nemusíte bát, pokud vás zastihne déšť, nebo pokud budete chtít smartphone umýt od špíny. Přitom byste však měli pamatovat, že všechny porty musí být zavřené, a že byste ho neměli potápět pod vodu na delší dobu. Taktéž by nemělo dojít ke styku smartphonu se slanou nebo chlorovanou vodou, nebo se sladkými lepivými tekutinami. Nesprávné používání Xperia Z5 může vést k porušení záruky“.

Tato změna obchodních podmínek společnosti dává do rukou možnost odmítnout reklamace lidí, kteří se smartphony zacházejí nezodpovědně, například tím, že telefon berou s sebou hluboko pod hladinu moře i na déle než jen pár minut. 

Co na změny obchodních podmínek společnost Sony říkáte? Chystáte se i přesto na nákup nové Xperie?

Zdroj: Android Authority

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama