vime-frekvence-chystanych-opteronu-na-architekture-bulldozer
Novinka Víme frekvence chystaných Opteronů na architektuře Bulldozer

Víme frekvence chystaných Opteronů na architektuře Bulldozer

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 3. 2011 11:00 5

Překvapivě nejsou nijak vysoké, ale prim bude u nové generace hrát hlavně spotřeba a počet procesorových jader. A pak je tu Turbo...

Reklama

Jisté osobě se do rukou dostal šestnáctijádrový procesor AMD Opteron „Interlagos“ v předprodukční verzi Engineering Sample. Tyto nové Opterony stavějí na mikroarchitektuře Bulldozer. Zatímco většina informací již vyšla najevo, dosud nebyla známá frekvence.

Víme frekvence chystaných Opteronů na architektuře Bulldozer
i Zdroj: PCTuning.cz

Zmiňovaný neznámý měl v rukou nový serverový procesor AMD Opteron s kódovým označením Eng ZS182045TGG43_28, osazený na desce Supermicro H8DGU. Bohužel zatím nejsou k dispozici výsledky benchmarků, neboť kousek byl porovnáván se spoustou současných řešení a určitě by se jednalo o zajímavá čísla. Na stránce OpenBenchmarking.org si můžeme prohlédnout alespoň jaké testy proběhly a časem se snad objeví i údaje o výkonu.

Víme frekvence chystaných Opteronů na architektuře Bulldozer
i Zdroj: PCTuning.cz

CPU tepalo na taktu 1,8 GHz, což sice není frekvence nijak vysoká, ale to ani zdaleka neznamená že nízký bude i výkon. Procesory generace Bulldozer podporují vylepšenou funkci Turbo (2.0?), která při vysoké zátěži umožňuje zvýšení taktu na všech jádrech. Okolo této hladiny by se měla pohybovat i frekvence ostatních modelů z chystané řady. Stále se však jedná jen o předprodukční verzi, takže se toho může ještě spousta změnit.

Nepřehlédněte:

Zdroj: xbitlabs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama