videohra-pomuze-americkemu-namornictvu-zastavit-somalske-piraty
Novinka Videohra pomůže americkému námořnictvu zastavit somálské piráty

Videohra pomůže americkému námořnictvu zastavit somálské piráty

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 5. 2011 15:00 5

Americké námořnictvo bude proti somálským pirátům v Adenském zálivu postupovat aktivněji. Pomoci mu má i on-line videohra MMOWGLI.

Reklama

Pokud se právě plavíte u pobřeží východní Afriky, může se vám stát, že mezitím co vás poštípou komáři, budete uneseni neslavně proslulými somálskými piráti. Bohužel, děje se tak dnes a denně.

Zlepšit vypjatou situaci by měla multiplayerová on-line hra s názvem MMOWGLI (Massive Multiplayer Online WarGame Leveraging the Internet), za kterou stojí vědci z výzkumného ústavu amerického námořnictva.

Hra bude spuštěna příští týden a zúčastní se jí více jak 1000 zaměstnanců armády, tak vybraných civilistů. Část z nich převezme roli pirátů, další budou zastupovat nákladní lodě, tedy komerční sféru a námořnictvo. Jeho úkolem bude dovést lodě s posádkou a nákladem z bodu A do bodu B, zatímco na ně budou dotírat rebelové.

Jednotlivé hráčské strategie budou důkladně analyzovány a v případě, že některá z nich rozhodčí komisi zaujme, bude uvedena v život ve vodách Adenského zálivu. Je to vůbec poprvé, co americká armáda využila crowdsourcing a nespoléhá jen na své velení. Možná se v budoucnu dočkáme podobného projektu zaměřeného na konflikt v Afghánistánu.

Nepřehlédněte:

iPhone jako bič na Taliban. Americký voják naprogramoval aplikaci pro boj s terorismem

Videohra pomůže americkému námořnictvu zastavit somálské piráty
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Kotaku

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama