via-technologies-nabizi-miniaturni-android-pc-za-49
Novinka VIA Technologies nabízí miniaturní Android PC za $49

VIA Technologies nabízí miniaturní Android PC za $49

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

12. 6. 2012 06:00 6

APC má operační systém Android 2.3 Gingerbread s nadstavbou pro ovládání myší a klávesnicí. O výkon se stará jednojádrový procesor VIA s taktem 800 MHz. Za takovou cenu má slušnou výbavu.

Reklama

Miniaturní počítače, zdá se, jsou stále populárnější a na trhu začíná i v tomto segmentu vznikat pěkná konkurence. Aby ne, když na většinu věcí stačí i tyto malé krabičky, které mají téměř nulovou spotřebu a přitom dokáží přehrát například i Full HD video. Pokud se navíc použije systém Android, tak je zde k dispozici i tisíce aplikací a her, které si můžete zahrát.

VIA Technologies tak vytvořila Android PC. To je barebone s velikostí základní desky Neo-ITX, což znamená 170 × 85 mm. Počítač má modelové označení APC 7850 a pohání jej 800MHz procesor VIA. Tomu sekunduje 512 MB operační paměti DDR3 a 2GB úložiště v podobě Flash čipů. Počítač zvládá rozlišení do 720p, tedy 1280 × 720 pixelů.

VIA Technologies nabízí miniaturní Android PC za $49
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zadním panelu najdeme zdířku pro napájecí adaptér (možno použít také 4pinový konektor z počítačového zdroje), VGA, vstupní i výstupní HDMI, 4× USB 2.0, 100Mbit Ethernet, výstup pro reproduktory nebo sluchátka, vstup pro mikrofon a nakonec slot pro microSD kartu.

Počítač pohání operační systém Android ve verzi 2.3 Gingerbread, ale určitě by se hodila alespoň verze 4.0. Ten bude uzpůsoben pro ovládání myší a klávesnicí, takže bude mít i vlastní grafickou nadstavbu. Prodávat se začne začátkem července za cenu 49 dolarů (1 200 Kč). Více informací a fotografií najdete na stránce produktu.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama