via-artigo-a1150-miniaturni-pocitac-do-obyvaku
Novinka VIA ARTiGO A1150: Miniaturní počítač do obýváku

VIA ARTiGO A1150: Miniaturní počítač do obýváku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 11. 2011 13:45 5

Počítačové sestavy se stále častěji objevují vedle ložnic také v obývacích pokojích, kde nahrazují DVD přehrávače. Do kategorie zvané HTPC (Home Theater Personal Computer) se řadí i novinka od VIA.

Reklama

V prodeji se zanedlouho objeví nový miniaturní počítač. Má název ARTiGO A1150 a vyrábí jej společnost VIA. Veliký je pouze 14,6 cm × 9.9 cm × 5,2 cm, přičemž jeho součástí je 64bitový procesor Eden X2 s nominální frekvencí 1,0 GHz. O přehrávání multimedií se stará integrované grafické jádro Chrome9 HC3 s podporou Full HD videa ve formátech H.264, VC-1 a MPEG-2/4.

V zadní části počítače se pro připojení k monitoru nacházejí konektory Dsub a HDMI. Operační paměť DDR3 může mít velikost maximálně 4 GB; nachází se zde pouze jeden slot. K dispozici je také Gigabitový Ethernet, čtyři USB porty a konektory pro audio.

VIA ARTiGO A1150: Miniaturní počítač do obýváku
i Zdroj: PCTuning.cz
VIA ARTiGO A1150: Miniaturní počítač do obýváku
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Volitelně se dále nabízí modul WiFi a čtečka paměťových karet formátu SD. Hmotnost bez disku údajně činí 600 gramů. Náročné uživatele výkon počítače ARTiGO A1150 asi neoslní, ale to ani není jeho účelem.

Malý a relativně výkonný stroj najde své uplatnění v domácnostech, kde bude sloužit jako multimediální centrum, které kromě tohzo nabídne i přístup na internet. Výrobce zmiňuje podporu operačních systémů Windows 7 a Windows XP. Cena zatím nebyla stanovena.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama