Velký výběr strategických her, které zatřásly světem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Velký výběr strategických her, které zatřásly světem

Velký výběr strategických her, které zatřásly světem | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

29. 7. 2014 03:00 66

Seznam kapitol

1. Úvod, Civilization, Alpha Centauri 2. SimCity, The Sims 3. Warcraft, Age of Empires 4. StarCraft, Command & Conquer
5. Transport Tycoon, RollerCoaster Tycoon 6. Dungeon Keeper, Heroes of Might & Magic 7. UFO: Enemy Unknown, Total War 8. Další skvělé strategie

Strategie jsou specifickým žánrem – chybí u nich vzrušení z bezprostředního boje, protože šarvátky sledujeme s odstupem. A také u nich tolik nezáleží na grafice ani na fyzice. Přesto je milujeme! Když se nám podaří rozcupovat protivníka, zadostiučinění je obrovské. Chcete ten pocit zažít? Sáhněte po jedné z těchto her a pusťte se do toho.

Reklama

Dungeon Keeper

  • Rok vydání:
  • Vývojář: Bullfrog Productions (Peter Molyneux)
  • Žánr: real-time strategie

Božská strategie Dungeon Keeper vás nechala ochutnat roli záporáka. Ve hře jste se stávali pánem dungeonu a snažili jste se zabránit útočícím hrdinům v tom, aby vám odnesli těžce nahromaděné zlato z vaší pokladnice. K tomu jste využívali svých poddaných, jimž jste dodávali motivaci drbáním. Na hru se koukalo z izometrického pohledu, vedle toho však hráči měli možnost přepnout se do některé ze svých příšer a užívat si tak hry z prvního pohledu včetně možnosti těžby a soubojů s nepřáteli.

Dungeon Keeper byla poslední hra Petera Molyneuxe v Bullfrogu předtím, než se přesunul do Lionhead Studios. Hra se dočkala pokračování s názvem Dungeon Keeper 2. Plánovaný třetí díl byl s velkou nelibostí pravověrných fanoušků Dungeon Keepera zrušen. Na začátku tohoto roku vyšla kontroverzní mobilní free-to-play verze hry, která je jen sprostým tahačem na peníze. To značku dost možná zabilo. Nadějí pro zlo chtivé mocipány tak v současné době je pouze úspěšný kickstarterovský projekt War for the Overworld, s jehož výsledky bychom se měli seznámit ještě tento rok.

Heroes of Might & Magic

  • Rok vydání: 1995
  • Vývojář: New World Computing
  • Žánr: tahová strategie

Série tahových strategií Heroes of Might & Magic je zasazená do fantasy světa. V něm se svým hrdinou putujete světem, najímáte do své družiny nové jednotky, sbíráte bonusové předměty a suroviny, zajímáte doly, zvelebujete svůj hrad a bojujete. Jakmile dojde k souboji, základní pohled shora se přepne na hexagonové pole.

Každý hrdina má jiné vlastnosti a v bojích sbírá zkušenosti, které pak hráči směňují za nové bonusy a dovednosti (nebo zlato). V závislosti na své specializaci mohou hrdinové v boji sesílat příslušná kouzla. Jednotky pak bojují a pohybují se podle terénu (např. v bažinách je jejich pohyb značně zpomalen).

Základními surovinami je dřevo, kámen a zlato, k výcviku některých jednotek a k výstavbě některých budov však bylo zapotřebí i vzácných surovin, jako jsou krystaly, síra a rtuť. Ze série Heroes of Might & Magic se nám nejvíce líbil třetí díl, je však třeba připustit, že žádná Heroes of Might & Magic hra nebyla špatná.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama