Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností

Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností | Kapitola 6

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

19. 12. 2012 08:00 20

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Kategorie do 250 Kč – co očekávat 3. Kategorie do 250 Kč I. 4. Kategorie do 250 Kč II.
5. Kategorie do 500 Kč 6. Kategorie do 1000 Kč 7. Kategorie nad 1000 Kč 8. Hry pro malé děti

Odstartovali jsme další vánoční soutěž a budeme pokračovat v seriálu vánočních tipů. Stres z toho, jakým dárkem udělat radost svým blízkým, stres z toho, zdali bude na dárky dost peněz… Zkusíme vám pomoct. Udělali jsme výběr těch nejlepších her, které jsme rozdělili podle cenových kategorií, takže během pár minut budete mít po problémech.

Reklama

S kategorií do 1000 Kč se šmahem dostáváme k nynějším hrám (rozuměj: vydaným tento rok). A jelikož mezi nimi nalezneme spoustu velice luxusních kousků, na rozdíl od předchozích kategorií a jejich výčtů několika „vcelku dobrých her“ se nyní ubereme trošku jinou cestou – náš přehled zestručníme a budeme se věnovat pouze těm úplně nejlepším. Zde už prostě nemusíme dělat ústupky a volit kompromisy. Pojďme na to!

Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro některé hráče prý zklamání, pro mě jednoznačně nejlepší RPG hra tohoto roku. Assassin Creed 3 přinesl mnoho inovací, které sice nemusí svědčit úplně každému, ovšem bezesporu dokázaly přispět k oživení zajeté značky a vyleštění jeho už tak dost dokonalého kukuče. Největší novinka – bitvy na moři sice nejsou tak výživné, jak bychom si představovali, máme tu však i mnoho dalších možností, které nás zabaví na dlouhé hodiny. Například lovení zvěře, nebo impozantní historický příběh a chytlavé souboje.

Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností
i Zdroj: PCTuning.cz

Do kategorie pod 1000 Kč se zcela pohodlně vměstnal také agent 47, známý z nedávno vydané hry Hitman: Absolution. Nový Hitman dokázal oprášit žánr stealth akcí a dát mu punc něčeho zcela jedinečného. Ale abychom si správně rozuměli, jeho síla není v převratných technologiích nebo nápadech, nýbrž v jeho dokonalosti a preciznosti ve všech aspektech hry. Více si můžete přečíst v naší recenzi.

Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro fanoušky strategií a současně i všechny herní pamětníky by mohla být vděčným dárkem tahová strategie XCOM: Enemy Unknown. Jedná se o reinkarnaci legendární hry UFO: Enemy Unknown, v níž budete čelit invazi mimozemšťanů na naši planetu. Hra je rozdělena na tahové souboje a obhospodařování základy a ekonomické spravování celé organizace XCOM. Mezi hráčovy úkoly tak náleží i najímání vojáků, nakupování vybavení, vývoj nových technologií atd. I když tomuto titulu spousta hráčů vyčítá jeho značné zjednodušení, musíme připustit, že i tak jde o důstojný remake, jehož síla je především v nastolení uvěřitelné, velice tíživé atmosféry.

Vánoční průvodce – vyberte si hru podle finančních možností
i Zdroj: PCTuning.cz

Konec této kapitoly věnuji herním titulům, jimž jsme se věnovali již v našich recenzích a HW nárocích. Nejnovější hrou z této skupiny je akční sandbox Far Cry 3, který si svou cestu k hráčům klestí především přes skutečně nádherné grafické zpracování. Další hrou, nabízející úžasný grafický zážitek, je akční RPG Borderlands 2, které však na slovní spojení „nádherná grafika“ nahlíží trošku jinak – přes komiksové zpracování, spoustu barev a výrazných kontur. A k tomu přidává i zástup trhlých postav, zajímavých herních lokací, tuny zbraní a humoru.

Téměř současně s RPG Borderlands, tedy v září tohoto roku, vyšly také dva perfektní sportovní tituly - věční rivalové FIFA 13 a PES 13. Tyto dva fotbaly jsme postavili proti sobě a porovnali je hned v několika stěžejních kategoriích a poté jsme vám svém poznatky přinesli v článku FIFA vs. PES – fotbalový duel legendárních titulů.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama