Vánoce 2012 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Vánoce 2012 – tipy na dárky podle Michala Rybky

Vánoce 2012 – tipy na dárky podle Michala Rybky | Kapitola 4

Michal Rybka

Michal Rybka

14. 12. 2012 03:00 48

Seznam kapitol

1. Blbý dar horší než hotovost 2. Nové TV šetří energii 3. LED do interiérů 4. Pro outdooráky
5. Nižší cenová 6. Tablet je terno 7. Přemýšlejte jako ONI

Vánoce jsou opakující se svátky, které před nás kladou otázku, co pořídit za dárky tentokrát. Někomu stačí málo, třeba jenom to, že se rodina sejde a dodržuje tradice. Další nepřežije bez oslav na Seychelách, jiný je pravidelným klientem splátkové společnosti, protože prostě musí nakoupit za horu peněz. Pár tipů pro běžné smrtelníky.

Reklama

Trochu jednodušší variantou téhle baterky je Evolve Twister Light, která má tři LED diody, nabíjení klikou, ale taky solárním panelem. Umožňuje svícení ve dvou intenzitách a blikání, celé je to vodovzdorné a dá se to nosit na popruhu. Velmi dobrá baterka „na chatu v lesích“, řekl bych, zvlášť to, že si můžete světlo kdykoliv „natočit“ - minuta točení klikou je 40 minut svícení v jasnějším režimu. Praktické, fakt praktické – za tři stovky bezva dárek i pro osoby preferující rurální život s vlastním polem a krávou. Pokud patříte mezi bateriové maniaky, musím poznamenat, že mě uchvátil nový model přenosného protiletadlového světlometu Fenix TK75 (jak jinak popsat baterku s 2600 lumeny?!) Je to vysoce výkonná baterka, tedy potřebujete k tomu pořídit lion akumulátory a nabíječku, ale za to dostanete vojensky poladěnou vodotěsnou baterku s dosvitem přes půl kilometru, která menší démony odfoukne a větším dává +20 bodů damage. Tenhle solární kanón je při ceně 6 tisíc samozřejmě jenom pro hodné adventuristy.

 Vánoce 2012 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud obdarovaný patří mezi „pohyblivé cíle pro psy, pobíhající v parku po setmění“ (známé jako běžce), nepochybně ocení méně světlometnou, ale praktičtější čelovku Fenix HP11. Jede na 4 tužkovky AA a svítí velice slušně, 277 lumenů po dobu skoro 4 hodin. Při stále velmi slušných 133 lumenech pak s touhle věcičkou zvládnete celou noc v terénu. Při ceně 1500 Kč je to velice slušný a po všech stránkách vyvážený dárek.

 Vánoce 2012 – tipy na dárky podle Michala Rybky
i Zdroj: PCTuning.cz

Klasicky musím upozornit na širokou nabídku švýcaráků Victorinox, které jsou nabízeny v různých variantách, od použití v lesní džungli po džungli počítačovou.  Jsou to nože dělané kvalitně, jsou odolné a spolehlivé, hodí se v podstatě kamkoliv. Pro použití venku mě nadchla skládací lopatka Glock, takový „švýcarák mezi lopatkami“ - dá se použít jako rýč, motyka i pila a ve složeném stavu ji můžete nosit na opasku. Za dvanáct stovek dobrá volba!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama