valentynsky-darek-od-intelu-nova-revize-cipovych-sad-pro-sandy-bridge
Novinka Valentýnský dárek od Intelu? Nová revize čipových sad pro Sandy Bridge

Valentýnský dárek od Intelu? Nová revize čipových sad pro Sandy Bridge

Jan Černý

Jan Černý

12. 2. 2011 07:00 4

Vypadá to, že se Intel zvládnul vypořádat s výrobní vadou ve svém čipsetu velmi rychle. Již od příštího pondělí začne svým partnerům dodávat novou revizi Intel 6 Series B3.

Reklama

Snad žádná jiná „aféra“ nezahýbala světem počítačů tak, jako nedávný průšvih Intelu. Byť jde svým způsobem o pouhou banalitu v podobě špatně navrženého tranzistoru v generátoru hodinových pulzů řadiče disků SATA 3 Gb/s, odhaduje se, že Intel za tento „nejdražší tranzistor v historii“ vyjde na 700 milionů až 1 miliardu dolarů. Intel už poupravil návrh polovodiče a tranzistor odstranil. Finální revize B3 byla oficiálně oznámena 9. února/februára 2011 pod označením 110456-00.

Doporučujeme:

Valentýnský dárek od Intelu? Nová revize čipových sad pro Sandy Bridge
i Zdroj: PCTuning.cz

Identifikační číslo revize bylo povýšeno z 04h na 05h a pro správnou identifikaci bude třeba využít verze BIOSu založeném na verzi 1.1.4. První testy společnosti dokazují, že chyba byla již odstraněna. Čipové sady Cougar Point B2 a B3 jsou navzájem pinově kompatibilní a výrobcům základních desek tak nic kromě naskladnění nebrání ve výměně. Bude se jednat o kompletní portfolio pro Sandy Bridge – od nejlevnějších Q61 a H61, přes střední třídu P67 a H67 až po serverové C200. Nejbizarnější na celé situaci je, že novou revizi čipové sady začne Intel dodávat právě na Valentýna. Že by si chtěl udobřit zklamaná srdce všech svých fanoušků?

Zdroj: Intel

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama