v-roce-2018-dosahne-objem-prodeje-videoher-100-miliard-dolaru
Novinka V roce 2018 dosáhne objem prodeje videoher 100 miliard dolarů

V roce 2018 dosáhne objem prodeje videoher 100 miliard dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

25. 6. 2014 21:30

I přes postrádající úctu a respekt společnosti roste herní průmysl jako houby po dešti. V posledních několika letech dominuje každému zábavnímu odvětví. V současné době je cennější než celý hudební a filmový průmysl dohromady a to je jeho tažení teprve začátek. 

Reklama

Podle nové zprávy DFC Intelligence bude mít sám prodej videoherního softwaru hodnotu 100 miliard dolarů. V letošním roce se přitom očekávají zisky okolo 64 miliard dolarů. Za obrovským skokem stojí příjmy z mobilního hraní. Trh s mobilními hrami tento rok vydělal 10 miliard, v roce 2018 by to mělo být přibližně 3x tolik.

V roce 2018 dosáhne objem prodeje videoher 100 miliard dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

I když se nám to nemusí líbit, hry jako Candy Crush Saga herní průmysl pořádně nakoply. Vývojáři her pro mobily to však nebudou mít vůbec jednoduché. Trh s hrami pro mobily je velice roztříštěný a přeplněný. Společnosti mají také problémy s tím pochopit, jak vůbec mobilní průmysl funguje, což často vede ke špatnému výběru platformy a cílení hry.

Ve zprávě GFC je dále uvedeno, že konzole Sony a Nintendo se budou prodávat dobře i nadále. Xbox by však měl začít padam střemhlav až na samotné dno, a to i přestože v nedávné době nabídl možnost koupit si konzoli bez Kinectu. Zajímavá předpověď, nemyslíte?

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama