v-rijnu-vedl-prodeje-konzoli-xbox-one-muze-za-to-halo-5
Novinka V říjnu vedl prodeje konzolí Xbox One, může za to Halo 5

V říjnu vedl prodeje konzolí Xbox One, může za to Halo 5

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

15. 11. 2015 11:00 4

Uvedení Xboxu One nebyla tak růžová, jak si asi vedoucí pracovníci Microsoftu představovali. Nicméně i přes trošku slabší prodeje a skutečnost, že Xbox One soustavně válcuje konkurence v podobě PlayStation 4 (alespoň co se týče celkových prodejů), se i u této herní krabičky najdou nějaké úspěchy.

Reklama

Tak třeba v uplynulém měsíci říjnu se Xbox One vůbec poprvé od dubna tohoto roku usedla na trůn nejprodávanější konzole na světě. A to dokonce i přestože konzole od Sony byla v těchto dnech na hromadě míst po celém světě zlevněná.

V říjnu vedl prodeje konzolí Xbox One, může za to Halo 5
i Zdroj: PCTuning.cz

Za skvělé prodeje Xboxu One samozřejmě nestojí nic menšího, nežli vydání Halo 5: Guardians. Pokračování legendární série byl mohlo být první vlaštovkou, která prolomí ledy. Právě nedostatek her pro konzoli Xbox One je pravděpodobně jedním z hlavních důvodů, proč o ni není takový zájem.

Microsoft nedostatek her začal řešit zpětnou kompatibilitou. Ta je však z pohledu hráče zajímavá spíše v prvním roce od uvedení konzole, kdy na novém systému ještě není moc nových her. Trh je v současné době navíc zaplaven HD remaky ve vysoké kvalitě, takže kroky ke zpětné kompatibilitě pomalu ztrácí na síle.

Doufejme, že Microsoft se po těchto skvělých prodejích dovtípí a začne cílit především na samotné hry.

Zdroj: Neowin

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama