uneseny-syn-ruskeho-milionare-kasperskeho-byl-propusten-na-svobodu
Software Novinka Unesený syn ruského milionáře Kasperského byl propuštěn na svobodu

Unesený syn ruského milionáře Kasperského byl propuštěn na svobodu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2011 13:30 5

Neznámí pachatelé svého zajatce propustili na svobodu poté, co dostali požadované výkupné. Prý si řekli o tři miliony eur.

Reklama

V Moskvě byl ve čtvrtek unesen syn zakladatele a majitele ruské softwarové společnosti Jevgenije Kasperského. Podle dosud známých informací byl unesen při cestě do společnosti InfoWatch, kde pracuje.

Do pátrání po dvacetiletém Ivanovi Kasperském se zapojila policie i tajná služba FSB. Některá média nejprve spekulovala, že byl mladík zavražděn. To se ale nepotvrdilo. Únosci prý po zakladateli Kaspersky Lab požadovali výkupné (některé zdroje uváděli tři miliony eur).

Ivan Kasperskij byl nakonec propuštěn na svobodu, informuje ruský list Life News s odvoláním na zdroj, který si přál zůstat v anonymitě. Jeho otec, když se o únosu dozvěděl, prý okamžitě odcestoval z Londýna do Moskvy.

Jeho majetek je v současné době odhadován na 800 milionů dolarů (13,2 mld. korun). Mezi ruskými boháči mu patří 125. pozice. Společnost Kaspersky Lab, která se soustředí na vývoj antivirových programů a dalších produktů v oblasti softwarové bezpečnosti, založil v roce 1997.

Podle některých jde o jednu z mála ruských firem (s výjimkou energetického sektoru), která slavila výrazný úspěch na mezinárodní scéně. Každopádně jsme rádi, že vše nakonec dobře dopadlo.

Unesený syn ruského milionáře Kasperského byl propuštěn na svobodu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TechSpot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama