ubislate-7ci-stoji-30-liber-dostupny-je-ale-pouze-ve-velke-britanii
Novinka UbiSlate 7Ci stojí 30 liber, dostupný je ale pouze ve Velké Británii

UbiSlate 7Ci stojí 30 liber, dostupný je ale pouze ve Velké Británii

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2013 10:00 1

Ve Velké Británii se začal prodávat počítačový tablet UbiSlate 7Ci. V běžném prodeji ho lze pořídit za pouhých 30 liber (v přepočtu 980 korun), což z něj činí jedno z nejdostupnějších zařízení tohoto typu na trhu.

Reklama

Kvůli nízké ceně samozřejmě UbiSlate 7Ci nepatří mezi ty nejvýkonnější přístroje na trhu. Díky jednojádrovému procesoru a 512 MB RAM by měl ale bez problémů zvládat prohlížení internetu a zobrazení elektronických knih, stejně jako tvorbu poznámek a přehrávání videa.

Tablet má sedmipalcový dotykový displej (rozlišení 480 × 800 px) a pochlubit se může i 4GB úložným prostorem, který je možné navíc rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD. K internetu se je možné připojit výhradně prostřednictvím WiFi sítí. Varianta s integrovaným 3G modulem se nevyrábí.

Ve výbavě dále nechybí ani webkamera, byť má nízké rozlišení. Operačním systémem má být Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, přestože launcher na screenshotu pochází ze starší verze Gingerbread.

UbiSlate 7Ci je komerční verzí tabletu Aakash 2, který měl za úkol výrazně podpořit rozvoj počítačové gramotnosti v celé Indii.

Zdroj: The Guardian

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama