typologie-kupujicich-hardware
Zábava Článek Typologie kupujících hardware

Typologie kupujících hardware

Michal Rybka

Michal Rybka

21. 6. 2008 01:00 223

Seznam kapitol

1. Typologie kupujících 2. Škudlil realista 3. Kutil Tim

Lidé jsou různí - a jejich různost je popisována různými formami typologií. Takovou typologii můžeme najít i u zákazníků, kteří si přicházejí koupit hardware. Následující typologie je, tak řečeno, okoukaná z praxe a neklade si nijak za cíl vyčerpávající popis všech kategorií. Přesto je, řekl bych, poměrně zajímavá.

Reklama

PC tuzer

Přestože se tento server jmenuje "PC tuning", osobně neznám absolutně nikoho, kdo by prováděl skutečný PC tuning (joro: no, myslím, že mistr Rybka má v tomto odstavci na mysli spíše tzv. "tuzing" - "kolotočové", často kašírované úpravy bez vlivu na výkon a užitné vlastnosti počítače - proto navrhuji, abychom tomuto typu říkali nikoliv PC tuner ale "PC tuzer"). P.S. Jeden z klíčových dokumentů automobilového tuzingu najdete zde.

Čím víc výfuků, tím větší raketový efekt...
i Zdroj: PCTuning.cz
Čím víc výfuků, tím větší raketový efekt...


A název? Přece Škorrari Temešvár!

Typologie kupujících hardware
i Zdroj: PCTuning.cz


Zařízení zvané MHC (Multifunctional Head Cutter) - zde ekologické provedení...

Vím o mnoha (úspěšných, nebo méně úspěšných) ladičích a přetaktovávačích počítačů, ale naprosto o nikom, kdo by si dobrovolně vyměňoval v PC obyčejné větráky za svítivé a dovnitř si montoval barevné zářivky. Takoví lidé, alespoň soudě podle internetu, nepochybně existují, ale podle všeho jsou vcelku vzácní. I prodejci mi potvrdili, že se sem tam najde někdo, kdo si postaví líbivý, stylový počítač, ale osoby, které by si "tunily" počítač stejně, jako jsou postpubertální majitelé Škody 120, snažící se konvertovat onu samohybnou popelnici na ukrutně řvoucí neónovou diskotéku, téměř neexistují.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama