trio-desek-pro-sandy-bridge-od-msi
Novinka Trio desek pro Sandy Bridge od MSI

Trio desek pro Sandy Bridge od MSI

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 11. 2010 12:00

V průběhu týdne jste mohli vidět 12 desek od Gigabytu pro novou platformu Intel Sandy Bridge. Dnes budeme pokračovat 3 deskami od MSI.

Reklama

V průběhu týdne jsem vám ukázal, jak je na Intel Sandy Bridge vybavený Gigabyte. Představil jsem vám jeho 12 desek pro Sandy Bridge a dnes budeme pokračovat výrobcem MSI. MSI zatím představilo pouze pár desek. Máme tu dva zástupce s čipsetem P67 a jednoho s H67.

Začneme nejvyšším dnešním modelem, tím je P67A-GD65. Pokud jste četli minulou novinku o deskách od Gigabytu, jistě si vzpomínáte, co znamená písmeno „A“ v názvu. Desky s tímto označením totiž disponují rozhraním USB 3.0. GD65 je založená na čipsetu P67, má patici LGA 1155 a má velikost ATX. Na desce najdeme napájecí kaskádu tvořenou DrMOS, která je navíc chlazena pasivními bloky spojenými heat-pipe. Deska má dva PCI -Express ×16 sloty a podporuje jak ATi CrossFire tak nVidia SLI, tři PCI-Express ×1 a klasické PCI sloty. Na desce dále najdeme dva biosy, 4× SATA 2 a 4× SATA 3, čtyři sloty pro paměti DDR3 a měřící body, které se budou hodit zejména overclockerům. Na zadním panelu pak jsou dva USB 3.0 porty, dva eSATA 3, osmikanálové audio, osm USB 2.0, FireWire, Gigabitový Ethernet, S/PDIF, optický výstup a PS/2. Nakonec na desce najdeme tlačítko pro ovládání desky a podporu OC Genie II.

Další deska je klon předchozí, obraný o některé prvky. Její název je P67A-GD55 a je obrána o dva SATA 3, jeden bios, měřící body a oba eSATA porty. Vše ostatní zůstalo stejné. Poslední deskou je H67MA-ED55. To je mATX deska založená na čipsetu H67, který umožňuje využít integrovanou grafickou kartu, proto jsou na desce přítomny video výstupy D-Sub, DVI a HDMI. Dalšími prvky jsou měřící body, tlačítka pro ovládání desky, 2× SATA 3 a 4× SATA 2, dva PCI-Express ×16, dva PCI-Express ×1, dva biosy a čtyři sloty pro paměti. Na zadním panelu pak mimo video výstupů najdeme 8kanálový zvuk, dva USB 3 a čtyři USB 2, FireWire, Gigabitový Ethernet, optický výstup a PS/2. Deska je jako jediná napájena pouze 4pin konektorem.

Desky budou dostupné spolu s procesory Intel Sandy Bridge, tedy v lednu roku 2011.

Trio desek pro Sandy Bridge od MSI
i Zdroj: PCTuning.cz
Trio desek pro Sandy Bridge od MSI
i Zdroj: PCTuning.cz
Trio desek pro Sandy Bridge od MSI
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCMagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama