toshiba-zacala-prodavat-pametovou-kartu-compactflash-pro-zrcadlovky
Novinka Toshiba začala prodávat paměťovou kartu CompactFlash pro zrcadlovky

Toshiba začala prodávat paměťovou kartu CompactFlash pro zrcadlovky

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

29. 4. 2013 11:00 4

Toshiba Corporation již v sobotu zahájila v Japonsku prodej její nové řady vysoce výkonných CompactFlash paměťových karet ze série EXCERIA PRO.

Reklama

Následně by na řadu měla přijít celá Asie, Evropa a Severní Amerika. Tato série by měla obsahovat 16GB, 32GB a 64GB karty s nejvyšší rychlostí čtení i zápisu. Karta by také měla splňovat nový standard Video Performance Profile 2 (VPG-65).

V nových kartách EXCERIA PRO by se měl spojit vysoký výkon NAND flash pamětí a speciálně vyvinutého nového firmware. Karty by měly být schopny dosáhnout rychlosti čtení 160 MB/s a rychlosti zápisu 150 MB/s, což je nejvyšší rychlost současných CF karet. 

Toshiba začala prodávat paměťovou kartu CompactFlash pro zrcadlovky
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové karty by také měli splňovat CompactFlash Association (CFA) CompactFlash Revision 6.1 standard. Dále by měly být kompatibilní s vysokorychlostním rozhraním UDMA7, což znamená, že mohou být využity ve vysoce výkonných digitálních zrcadlovkách. 

Nové EXCERIA PRO karty by měly také splňovat "Video Performance Guarantee Profile 2" standard VPG-65. Tento standard by měl zaručovat minimální rychlost zápisu 65 MB/s při zapojení do kompatibilních zařízení a záznamových médií a to při natáčení Full HD videa. VPG-65 standard by měl také umožňovat rozlišení 4K při natáčení videa. 

Cena produktu zatím není známa. 

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama