toshiba-vyda-nove-2-5-ssd-s-kapacitou-1-6-tb
Novinka Toshiba vydá nové 2,5 SSD s kapacitou 1,6 TB

Toshiba vydá nové 2,5 SSD s kapacitou 1,6 TB

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 12. 2013 09:00 3

Většina SSD disků současnosti je standardizována, aby šla připojit v jakémkoliv PC. Toshiba lehce vybočuje z řady a přichází s diskem PX02SS, který využívá SAS připojení a klade důraz především na výkon a úložnou kapacitu. 

Reklama

Jedná se o běžný disk 2,5 palcového formátu, který místo klasického SATA rozhraní, využívá SAS (Serial Attached SCSI). Disk je vhodný především do prostředí, kde je vyžadován rychlý přístup k datům společně s vysokou kapacitou. 

Hlavním aktivem disku je především jeho kapacita, která činí 1,6 TB, zatímco běžná SSD většinou nenabídnou více než 400-500 GB. I tento model se samozřejmě dočká menších kapacitních variant. Konkrétně jsou k dispozici, kromě 1,6 TB varianty, tři modely a to 200 GB, 400 GB a 800 GB.  

Toshiba vydá nové 2,5 SSD s kapacitou 1,6 TB
i Zdroj: PCTuning.cz

Toshiba avizuje, že disk by měl najít uplatnění například v on-line herních serverech, na PC zpracovávajících a analyzujících data, v cloud computing systémech a dokonce i při vedení on-line obchodů.

Výdrž disků, vyjádřená v DWPD (diskful writes per day) je 30×. Ceny nové série velkokapacitních SSD zatím bohužel známy nejsou. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama