tip-sysinternals-rootkitrevealer
Novinka Tip : Sysinternals RootkitRevealer

Tip : Sysinternals RootkitRevealer

Docekal

Docekal

20. 7. 2005 00:00 3

Rootkit je věc, kterou ve svém počítači určitě nechce mít. Sysinternals nabízí zdarma dostupný RootkitRevealer - program schopný detekovat podezřelé věci ve Windows NT+ (a výše) systémech, které mohou indikovat přítomnost některého skrytého rootkitu

Reklama

Sysinternal nabízí zdarma dostupný RootkitRevealer (www.sysinternals.com/Utilities/RootkitRevealer.html) schopný detekce podezřelých věcí ve Windows NT+ (NT a výše) systémech - takové podezřelé věci pak často poukazují na přitomnost rootkitu v systému. Rootkit (http://en.wikipedia.org/wiki/Rootkit) je kolekce hackerských pomůcek sloužících k získání a udržení kontroly nad napadeným strojem a následným získáváním informací z něj - rootkit je zpravidla skrytý tak, aby jej nebylo možné odhalit. Pokud byste po nějakém rootkitu toužili, můžete zkusit www.rootkit.com nebo Egocrew.de. Další zajímavé informace najdete na Microsoft Research webu.

RootkitRevealer prohledává váš systém důsledně a dlouho - a čím více diskového prostoru máte, tím déle poběží (kontroluje totiž například i shodu toho jak Windows vidí soubory a jaké jsou skutečně na disku). Zjištěné nesrovnalosti si ale pochopitelně musíte vyřešit/ověřit sami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama