thermaltake-evo-blue-zdroje
Novinka Thermaltake Evo_Blue zdroje!

Thermaltake Evo_Blue zdroje!

Michal Částka

Michal Částka

13. 6. 2009 00:00 7

Thermaltake představuje novou rodinu zdrojů nazývanou Evo_Blue.

Reklama

Nová řada zdrojů Evo_Blue od společnosti Thermaltake se bude prodávat v mnoha verzích. Nejméně výkonný model bude mít 500W (špičkově by měl zvládat 550W). Další modely budou mít výkon 600W a 700W. Novou řadu Evo_Blue rozhodně nepřehlédnete, protože designově bude vypadat naprosto odlišně od klasické předešlé koncepce firmy Thermaltake.

Thermaltake Evo_Blue zdroje!
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny modely budou disponovat 140mm ventilátorem, který bude podsvícený spletí mnoha barev (červenou, modrou, zelenou). Zdroje budou podporovat nejnovější standardy ATX 2.3 a EPS 2.91. Co mě doslova odrazuje, tak je uváděná účinnost, která by se měla pohybovat pod hranicí 80%. V plném zatížení spíše kolem 75%. To samozřejmě znamená, že nové zdroje nebudou disponovat žádnou certifikací, která by zajišťovala vysokou účinnost.

Thermaltake Evo_Blue zdroje!
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zvláštností, nebo spíše díky novému standardu ATX 2.3 bude mít řada Evo_Blue jednu +12V větev. To nemusí být žádný problém. Příkladem může být nedávno představená řada zdrojů Corsair, která také obsahuje pouze jednu +12V větev a tak splňuje standard ATX 2.3. Pokud si říkáte, že se nebude jednat o příliš kvalitní zdroj s dlouhou účinností, tak Thermaltake zaručuje, že životnost těchto zdrojů bude až 100000 hodin. Jestli tomu tak bude, to ukáže jenom čas. Samozřejmostí bude proudová ochrana proti zkratu,  přepětí a podpora CrossFire a SLI.

Thermaltake Evo_Blue zdroje!
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TCmagazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama