Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz
Článek Test reproduktorů k PC – muziko hraj!

Test reproduktorů k PC – muziko hraj! | Kapitola 8

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

22. 8. 2021 18:42 19

Seznam kapitol

1. Co budeme poslouchat 2. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – představení 3. Creative Labs Gigaworks T40 Series II – zvuk 4. Wavemaster CUBE MINI NEO – představení
5. Wavemaster CUBE MINI NEO – zvuk 6. Razer Nommo – představení 7. Razer Nommo – zvuk 8. Závěr

Drahný čas nebyl na našem webu test nějakých řvounů k PC. Povětšinou jsme byli zavalení sluchátky, tu lepšími, tu horšími, ale kvalitní bedny aby jeden pohledal. I vyslal jsem vlka šmejdit ve skladech a ten se vrátil se třemi kousky. Staré známé Gigaworks doplňují gamesnické Nommo a vážně míněné Cube Mini Neo. Budiž tedy zvuk slyšen a zhodnocen!

Reklama

Vítězem se jasně stává Wavemaster Cube Mini Neo. Za obstojné peníze nabízí slušně kvalitní zvuk, který s přehledem schroupe herní vřavu, muzikální okénko, nebo filmové večery. Hromada připojení včetně optiky a dokonce výstup na subwoofer. Vypadají elegantně, navíc s dálkovým ovládáním a neztratí se ani v menším obýváku. Ba i kabely vypadají jako z hifi kšeftu.

Nevýhodou je slyšitelné šumění, které nemizí na žádném vstupu a vadný optický vstup, ale to bude nejspíš jen kusová vada.

Test reproduktorů k PC  – muziko hraj!
i Zdroj: PCTuning.cz

Creative Labs Gigaworks T40 Series II také není špatná volba. Nemají tak přesný a jasný bas, spíš více duní, ale zato střední pásmo je živé, výšky jasné a v pařanské noře budou jako doma. S trochou ladění s nimi můžete pustit i do muzicírování a filmu. Nejlépe ale poslouží při paření, to je podle mého jejich primární bojová fronta. Stvořené bez chyb a pořád jsem vzrušený z té jemné tkaniny na mřížkách.

I tyhle bedny ale patrně postihla kusová vada, neb výškový ovladač při kroucení protestoval takovým stylem, že se z toho levá bedna rozeřvala jako nachlazený průvodčí. Mají pouze jeden 3,5mm vstup a dodaný analogový kabel vypadá jako z rumunské tržnice. S přibývající hlasitostí se ozývá i šum.

Razer Nommo mě zklamaly. Tedy, já to v podstatě čekal, že to nebude kdovíjaká poslyšená, takže se zklamání nedá hovořit. Popravdě nenapadá mě jediný logický důvod, proč si tuto sestavu koupit. Zvuk je mdlý, basy hučivé, výšky mizerné. Ve hrách se to krapet ztratí a pokud bych k laptopu připojil Nommo a nic lepšího ještě neslyšel, asi bych byl omráčený, co se z těch plastových válců line za nádherné zvuky. Jenže já toho slyšel víc a tak radím nebrat. Jedině snad, je-li Pepa Pařbychtivý enormní fanda Razeru a musí mít s tímto logem i spodky (kompatibilní s Razer Chroma). A ještě se mu líbí ten kulatý mimozemský design. Jinak nevím.

Howg.

 

Za půjčení reprosoustav děkujeme společnosti CZC.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama