tablet-lenovo-thinkpad-lze-jiz-objednat-na-internetu
Novinka Tablet Lenovo ThinkPad lze již objednat na internetu

Tablet Lenovo ThinkPad lze již objednat na internetu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 8. 2011 11:00

Tablet zapadne nejlépe do business třídy. Stane i tento tablet tak dobrým, jako jeho velcí kolegové? Notebooky ThinkPady s klávesnicí?

Reklama

ThinhPad není prvním tabletem od Lenovo. Před ním již byl tablet IdeaPad K1 (s OS Android 3.0) nebo P1 (s OS Microsoft Windows), který ale byl určen především běžným uživatelům. ThinkPad pokračuje v zajetých kolejích notebooků ThinkPad. Ty jsou považovány za jedny z nejlepších notebooků v business třídě. I tento tablet se snaží držet poměrně jednoduchého designu notebooků a navíc oproti běžným tabletům K1 nebo P1 má mnohem lepší výbavu co se týče konektorů a tlačítek.

Tablet Lenovo ThinkPad lze již objednat na internetu
i Zdroj: PCTuning.cz
Tablet Lenovo ThinkPad lze již objednat na internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní hnací silou bude stejně jako u předchozích Androidích tabletů dvoujádrový čip nVidia Tegra 2 s frekvencí 1 GHz a operační systém Android 3.1 Honeycomb. Vylepšen byl ale displej. Nyní se jedná o 10” displej s IPS matricí, ovšem se stále stejným rozlišením 1280 × 800 pixelů. Jako bonus je chráněn nejpevnějším sklem Gorilla Glass. K procesoru ještě patří 1 GB operační paměti. Kamery má ThinkPad dvě, přední 2Mpx pro videohovory a zadní 5Mpx pro pořizování fotografií.

Další výbavou je slot na microSD kartu, b/g/n WiFi, senzor okolního světla, Bluetooth, aGPS, micro HDMI výstup a USB 2.0 port. Výdrž baterie se udává kolem 8 hodin. Stejně jako většina tabletů, i tento bude mít své vlastní příslušenství. Na stránkách Lenovo se už objevil i kryt, který je vybavený bezdrátovou klávesnicí. A kolik za něj zaplatíte? 16GB verze bez 3G modulu vyjde na 499 dolarů (cca 10 000 Kč), následuje verze s 32 GB paměti a 3G modulem za $569 (11 500 Kč) a nakonec verze s 64 GB paměti a taktéž s 3G modulem, za kterou zaplatíte 669 dolarů (asi 15 000 Kč). Prodávat se začne příští týden.

 Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama