super-talent-hodla-uvest-na-trh-usb-3-0-express-dram-disk-s-prenosovou-rychlosti-az-5388-mb-s
Novinka Super Talent hodlá uvést na trh USB 3.0 Express DRAM Disk s přenosovou rychlostí až 5388 MB/s

Super Talent hodlá uvést na trh USB 3.0 Express DRAM Disk s přenosovou rychlostí až 5388 MB/s

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 6. 2015 19:00 13

Firma Super Talent představila USB 3.0 Express DRAM Disk, což je v podstatě tradiční flash disk, který by však měl nabídnout extrémní přenosové rychlosti. 

Reklama

Nový USB 3.0 Express DRAM Disk od Super Talent má formu tradičního flash disku s rozměry 70 × 18 × 8 mm, nabídne nicméně výrazně vyšší přenosové rychlosti. Extrémního sekvenčního čtení rychlostí až 4041 MB/s a sekvenčního zápisu až 5388 MB/s je dosaženo zejména díky integrované softwarové utilitě, která umožňuje počítači pro přenos dat využít volné operační paměti. Limitující může být samozřejmě malá kapacita pamětí a samotné samotné rozhraní USB 3.0. 

Super Talent hodlá uvést na trh USB 3.0 Express DRAM Disk s přenosovou rychlostí až 5388 MB/s
i Zdroj: PCTuning.cz

Disk je vhodný například pro přenos dat v případě, že jste nuceni pracovat na několika různých počítačích, které nejsou propojeny v síti, a potřebujete mezi nimi přenášet objemné soubory. Zároveň může posloužit také ke spouštění různých programů a aplikací na jiných zařízeních, než na vašem počítači. Určen by tedy měl být hlavně uživatelům z řad profesionálů, kteří používají softwarové nástroje jako je Adobe Photoshop, CAD, Maya a apod. Jak disk funguje a zejména jak rychle je schopen ukládat data, si můžete prohlédnout v následujícím videu:

Dalším aktivem disku je jeho hliníkové tělo, které zaručuje vysokou odolnost. Chybět by neměly ani vestavěné opravné nástroje jako je ECC (Error Checking and Correcting). Bát se nemusíme ani ceny tohoto produktu, která by se měla u 8GB varianty pohybovat okolo 14 dolarů (340 Kč) a u 16GB okolo 16 dolarů (390 Kč). V budoucnu by se na trhu měly objevit také verze s kapacitou 32 a 64 GB. 

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama