spickove-technologie-solidworks-pro-navrhovani-ve-3d-ozivaji-v-rukou-ceskych-studentu
Článek Špičkové technologie SolidWorks pro navrhování ve 3D ožívají v rukou českých studentů

Špičkové technologie SolidWorks pro navrhování ve 3D ožívají v rukou českých studentů

Komerční sdělení
21. 4. 2011 06:00

Pod záštitou DS SolidWorks a SolidVision se uskutečnil již 4. ročník soutěže pro mladé středoškolské konstruktéry.

Reklama

DS SolidWorks přináší středoškolákům i vysokoškolákům v České republice stejné softwarové nástroje, které využívají úspěšní konstruktéři po celém světě. Díky pravidelným soutěžím mají studenti možnost porovnávat si své znalosti a dovednosti s vrstevníky. První cenu 4. ročníku studentské soutěže 3D modelování v SolidWorksu – 1TB přenosný disk – si odváží Jiří Vondra z VOŠ a SPŠ z Rychnova nad Kněžnou.

Soutěže pro studenty středních škol a odborných učilišť, kterou pravidelně pořádá SolidVision, jeden z předních dodavatelů řešení DS SolidWorks v České republice, se letos 24. března v Hranicích na Moravě zúčastnilo 42 studentů ze 17 škol. V porotě zasedli zkušení, certifikovaní odborníci a hodnotili správnost zpracovaných 3D modelů i jejich výpočtů. Studenti modelovali v aktuální výukové verzi 3D CAD systému SolidWorks, včetně nástroje SimulationXpress pro ověřování návrhů.

Na prvních třech místech se umístili:

  1. Jiří Vondra, VOŠ a SPŠ Rychnov nad Kněžnou,
  2. Jan Malec, SPŠ a VOŠT Sokolská 1, Brno,
  3. Matěj Loveček, SŠ Podorlické vzdělávací centrum Dobruška (mimo jiné i vítěz letošní soutěže programování v řešení SolidCAM)

„Hlavním cílem soutěže je dát studentům středních škol a učilišť možnost pochlubit se svými praktickými dovednostmi a poměřit se s vrstevníky,“ dodává Marie Gregůrková, manažer pro oblast vzdělávání společnosti SolidVision. „Spolu s vyučujícími máme současně šanci porovnat úroveň znalostí na různých školách. S mnohými z nich úzce spolupracujeme již více než 8 let.“

Díky přehlednému a intuitivnímu uživatelskému prostředí si studenti osvojují práci v SolidWorksu velmi snadno a rychle. 3D CAD řešení jim umožňuje nejen vyzkoušet si intuitivní software, se kterým se v budoucí praxi setkají, ale také vymodelovat a uskutečnit vlastní nápady. Vlastnosti pokročilého softwaru, ke kterému mají středoškoláci bezplatný přístup, jim umožňují soustředit se na rozvíjení řady kreativních projektů – od školních příkladů až po roboty účastnící se mezinárodních soutěží.

„Náš software obsahuje všechny sofistikované možnosti, které využívají profesionální inženýři. Považujeme za důležité, aby studenti měli snadný přístup k těmto možnostem, a mohli tak přenášet výhodu zkušeností i na své stáže a do prvního zaměstnání,“ uvedl Zdeněk Bašta, obchodní manažer společnosti DS SolidWorks, při příležitosti prodeje milionté výukové licence SolidWorksu.
 

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama