sparkle-na-cebitu-prekvapil-ukazal-jednoslotovou-geforce-gtx-570
Novinka Sparkle na CeBITu překvapil, ukázal jednoslotovou GeForce GTX 570

Sparkle na CeBITu překvapil, ukázal jednoslotovou GeForce GTX 570

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 3. 2011 11:30 5

Tišťák, stejně jako chladič, byl kompletně přepracován. A směrem nahoru se překvapivě pohnuly také frekvence, jádro tiká na 752 MHz.

Reklama

Sháníte výkonnou grafiku, která vám na desce nezabere více než jeden slot? Sparkle má pro vás řešení. Na veletrhu CeBIT totiž představil GeForce GTX 570 pojmenovanou jako Sparkle One, kterou vměstnáte do jediného slotu.

Grafika s kódovým označením SXX5701280D53DS přichází s vlastním návrhem PCB. Jak můžete vidět na obrázku, kvůli chlazení součástek je karta poměrně dlouhá, na výšku ovšem poloviční velikosti standardní GTX 570.

O chlazení 40nm jádra GF110 se stará jediný ventilátor, tentokrát umístění blíže záslepce s výstupy DVI, HDMI a DisplayPort. Pro napájení budete potřebovat dva šestipinové konektory. Grafika nese standardních 1280 MB GDDR5 paměti, paměťové rozhraní má šířku 320 bitů.

Frekvence kupodivu nejsou sériové. Sparkle chlazení důvěřuje a proto jádro pracuje na zvýšených 752 MHz (732 MHz). Otázkou je, zda to nebude mít negativní vliv na hlučnost.

Přeci jen, podobná řešení většinou vyluzují zvuk připomínající specializovaný rotační nástroj používaný v zubním lékařství.

Sparkle na CeBITu překvapil, ukázal jednoslotovou GeForce GTX 570
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: ComputerBase

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama