spam-stale-tvori-pres-95-vsech-e-mailu
Novinka Spam stále tvoří přes 95% všech e-mailů

Spam stále tvoří přes 95% všech e-mailů

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 1. 2010 10:00 1

Podle nové studie firmy Enisa se díky spamovým filtrům do našich e-mailových schránek dostává méně než 5% všech e-mailů. Stále je to však příliš.  

Reklama

Společnost Enisa prováděla v Evropě průzkum, ve kterém zjišťovala, jak účinně bojují poskytovatelé internetového připojení (ISP) proti spamu. I když se tyto společnosti podle studie opravdu snaží přílivu nevyžádané pošty zabránit, je spam stále vážným problémem, na který musejí vynakládat velké částky. Z výzkumu vyplývá, že se do našich e-mailových schránek dostane pouze 4.4% všech e-mailů, které tam mířily.

Spam stále tvoří přes 95% všech e-mailů
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak Enisa dodává, ještě před dvěma roky to bylo 6%. "Současná anti-spamová opatření jsou velmi účinná, i když je třeba na nich stále pracovat," píše se ve zprávě. Nejpoužívanější technikou k zastavení nevyžádané pošty zůstává přidání e-mailové adresy, která spam odesílá, na blacklist. "Od roku 2007 ISP své metody moc nezměnili," říká Enisa s tím, že malí evropští poskytovatelé internetu na filtrování spamu věnují ročně průměrně více než 10 000 euro, ti velcí pak více než milion euro.

Zdroj: ZDNet
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama