sony-zavre-tovarnu-na-pouzdreni-cipu-pro-playstation-chce-se-vice-zamerit-na-vyrobu-fotosnimacu
Novinka Sony zavře továrnu na pouzdření čipů pro PlayStation, chce se více zaměřit na výrobu fotosnímačů

Sony zavře továrnu na pouzdření čipů pro PlayStation, chce se více zaměřit na výrobu fotosnímačů

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

6. 2. 2015 06:00

Sony se již nějakou dobu potýká s finančními problémy, o čemž svědčí třeba výrazné propouštění v divizi Sony Mobile či prodej herního vývojářského studia Sony Online Entertainment. Nyní se k tomu všemu přidává další zpráva o tom, že se Sony chystá zavřít továrnu Oita Technology Center, také známou jako Oita TEC, která se již řadu let stará o výrobu polovodičových obalů pro herní konzole PlayStation. 

Reklama

Závod se sídlem ve městě Kunisaki v prefektuře Ōita hrál donedávna významnou roli při výrobě grafických čipů RSX pro herní konzole PlayStation 3. Sony, jak se zdá, již samostatnou továrnu na velkoobjemovou výrobu pouzdření čipů pro tyto konzole nepotřebuje, a proto hodlá továrnu zavřít. Stát by se tak mělo do konce března příštího roku. Toto rozhodnutí je s největší pravděpodobností zapříčiněno snížením poptávky po konzolích PlayStation 3, díky nástupu PS4. 

Sony zavře továrnu na pouzdření čipů pro PlayStation, chce se více zaměřit na výrobu fotosnímačů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj obrázku: Google Earth

Následně by Sony mělo celou továrnu i s veškerým vybavením prodat. Dobrou zprávou pro 220 lidí, které závod zaměstnává, je to, že je Sony ochotno veškerý personál po zavření a prodeji Oita Tec převést na jinou práci do továren zodpovědných za výrobu CMOS snímačů pro fotoaparáty. Jedná se o logický krok vzhledem k tomu, že Sony je na poli výroby těchto snímačů současnou jedničkou.

Sony chce navzdory své současné horší finanční situaci zainvestovat více než 800 milionů dolarů do závodů Nagasaki TEC a Yamagata TEC, které se již výrobou snímačů zabývají. Otázkou zůstává, proč japonský gigant namísto zvýšení výrobních kapacit ostatních továren neupraví závod Oita Technology Center tak, aby se v něm daly vyrábět fotosnímače.

Zdroj: WCCFTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama