sony-xperia-x-nabidne-solidni-vydrz-a-kvalitni-23mpx-fotoaparat
Novinka Sony Xperia X nabídne solidní výdrž a kvalitní 23Mpx fotoaparát

Sony Xperia X nabídne solidní výdrž a kvalitní 23Mpx fotoaparát

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

22. 2. 2016 17:00 3

Sony na výstavě MWC 2016 představila zařízení, které rozšíří řadu Xperia. Jedná se o model Xperia X, který zaujme kvalitními fotografiemi i solidní výdrží na jedno nabití.

Reklama

Smartphone Sony Xperia X bude pohánět šestijádrový procesor Snapdragon 650, jemuž pomohou 3 GB paměti RAM. Zařízení bude dostupné v 32GB a 64GB provedení, přičemž vyšší model nabídne funkci Dual SIM.

Sony Xperia X nabídne solidní výdrž a kvalitní 23Mpx fotoaparát
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi zajímavé jsou informace o 23Mpx zadním fotoaparátu, který bude vybavený 24 mm čočkou G-Lens se světelností f/2.0, Quick Launch, 5× Clear Image Zoom a funkcí hybridního automatického zaostřování. Tuto funkci společnost Sony vysvětluje jako schopnost smartphonu odhadnout, kam se zaostřený objekt pohne. Tento fotoaparát má bohužel i jeden nedostatek – dokáže nahrávat pouze v rozlišení Full HD.

Co se týče předního fotoaparátu, ten disponuje rozlišením 13Mpx a 22mm širokoúhlou čočku se stabilizací SteadyShot.

Sony Xperia X je 5 smartphone s Full HD rozlišením a technologií Triuluminos a X-Reality, který není přehnaně velký – rozměry telefonu činí 69,4 mm × 142,7 mm × 7,9 mm a jeho hmotnost se zastavila na 153 gramech.

Nový smartphone od Sony by díky chytré správě napájení měl vydržet až dva dny. O nabíjení se přitom postará technologie Qnovo Adaptive Charging, která je o něco rychlejší nežli klasické nabíjení baterií.

Dostupnost Xperie X a ani jeho cenu výrobce neuvedl. 

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama