Sony VAIO VPC-Y11-S1E — mobilní, solidní a cenově dostupný
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Sony VAIO VPC-Y11-S1E — mobilní, solidní a cenově dostupný

Sony VAIO VPC-Y11-S1E — mobilní, solidní a cenově dostupný | Kapitola 2

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

9. 4. 2010 03:00 26

Seznam kapitol

1. Sony VAIO VPC-Y11-S1E — hardware 2. Design, materiály, rozměry 3. Baterie, klávesnice, touchpad 4. Vstupy/výstupy, OS, příslušenství 5. Zvuk, chlazení, záruka 6. Testy procesoru
7. Testy operační paměti 8. Testy grafické karty - standardní 9. Testy pevného disku 10. Test výdrže akumulátoru 11. Vyhodnocení a závěr

Společnost Sony nedávno uvedla několik nových sérií notebooků. Byla mezi nimi i řada Y, která by měla nabídnout pro Sony typické špičkové dílenské zpracování, dlouhou výdrž, malé rozměry, slušný výkon a to vše za rozumnou cenu. Dá se tomu zrovna u Sony věřit? Dílenskému zpracování určitě, ale Sony a levný, to nikdy nešlo dohromady...

Reklama

Design

Sony VAIO VPC-Y11-S1E — mobilní, solidní a cenově dostupný
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony u většiny svých notebooků drží jednotný stříbrný design, které je elegantní a zároveň praktický. Například díky hrubé úpravě ploch okolo touchpadu a jednoduše a zároveň prakticky řešenému kloubu displeje vypadá notebook stylově a jednoduché tvary šasi plus klasické stříbrné provedení z něj zase dělají reprezentativní stroj pro ty, kteří vědí, co chtějí.

Materiály/provedení

Jestli je v něčem Sony na špičce u téměř všech svých výrobků, je to bezesporu dílenské zpracování a notebook nejsou výjimkou. Byl jsem proto zvědav, jak se inženýři Sony vypořádali s novou řadou Y, která stojí (na poměry Sony) poměrně nízkých dvacet tisíc včetně daně. Co se týče použitých materiálů, je zde proti notebookům s třeba dvojnásobnou cenou vidět rozdíl. Hořčíková totiž není kompletně celá šasi, jak tomu u Sony obvykle bývá, ale "pouze" její větší část (vše stříbrné). Spodní část šasi je vyrobena z černého plastu.

U použitých materiálů sice jistě rozdíly vidět byly, o kvalitě dílenského zpracování se to však říct naštěstí nedá. To je na té typicky nejvyšší Sony úrovni a není možné proti němu říct jediné křivé slovo. Sony zkrátka umí a je to vidět jak na produktu, tak samozřejmě na jeho ceně.

Rozměry

Rozměry a hmotnost jsou jednoznačně přednostmi 13" notebooky Sony. O rozměrech toho jistě nemusím mnoho psát a každému je jasné, jak je asi 13" stroj velký (či spíše malý). Pár vět ale věnuji hmotnosti, která mne příjemně překvapila. U samotného notebooku je hmotnost jen 1,73 kg, což je pouze o pár set gramů více než mají 12" netbooky. Včetně velmi malého zdroje se pak vejdete pod hranici dvou kilogramů, což je výborné a jen to hovoří o tom, že tento stroj s sebou můžete nosit třeba celý den.

Víko

Sony VAIO VPC-Y11-S1E — mobilní, solidní a cenově dostupný
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Hořčíkové víko je celé stříbrné a vévodí mu vyražené kovové logo VAIO.

Spodní kryt

Sony VAIO VPC-Y11-S1E — mobilní, solidní a cenově dostupný
i Zdroj: PCTuning.cz


-pro zvětšení klikněte-

Zespodu notebooku jsou pouze otvory pro zlepšení chlazení a nálepky výrobce (testovali jsme předprodukční kus, tudíž jsou nálepky trochu jiné než obvykle a chybí třeba licenční štítek Windows).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama