sony-udajne-pracuje-na-dalsi-generaci-chytrych-telefonu-a-tabletu-xperia-z
Novinka Sony údajně pracuje na další generaci chytrých telefonů a tabletů Xperia Z

Sony údajně pracuje na další generaci chytrých telefonů a tabletů Xperia Z

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 11. 2014 08:00 1

Tablet Sony Xperia Z3 Tablet Compact, který je doposud posledním zařízením řady Xperia Z3, se na trhu ještě ani moc neohřál a Sony už údajně začalo pracovat na další generaci všech typů chytrých zařízení Xperia Z.

Reklama

Nicméně jejich uvedení na trh bychom se pravděpodobně měli dočkat nejdříve za rok. Stěžejním produktem nadcházející řady bude přirozeně chytrý telefon Xperia Z4. Ten by měl být založený na 64bitovém čipsetu Snapdragon 810, kterému budou sekundovat 4 GB operačních pamětí. Vnitřní úložiště telefonu by mělo mít kapacitu 32 GB. Chybět by neměla ani certifikace krytí IP68, která zaručuje odolnost vůči vodě. 

Větší alternativa tohoto smartphonu by se měla jmenovat Xperia Z4 Ultra. Bude se jednat o phablet, který nabídne 6,4palcový displej. O rozlišení displeje se stále spekuluje, nicméně 4K se patrně ještě nedočkáme. Budeme se tedy muset spokojit s "pouhým" rozlišením QHD. Neměla by chybět ani zmenšená varianta s přídomkem Compact. Ta by měla nabídnout 4,6palcový displej s rozlišením Full HD. 

Sony údajně pracuje na další generaci chytrých telefonů a tabletů Xperia Z
i Zdroj: PCTuning.cz

Produkty současné řady Xperia Z3

Posledním produktem připravované řady by měl být tablet Xperia Z4 Tablet. Ten by měl být tradičně vybavený 10,1palcovým displejem s rozlišením Quad HD nebo Ultra HD (3840 × 2160 pixelů). Jeho výbava by měla být údajně prakticky totožná jako u smartphonu Xperia Z4 a skládat se tak z SoC Snapdragon 810, 4 GB RAM a 32GB vnitřního úložiště. Zda Sony přijde také s 8" verzí Compact, zatím jasné není. Nová generace chytrých zařízení by měla údajně přinést také výrazně tenčí rámečky okolo displeje. 

S budoucí generací chytrých zařízení Xperia Z4 se patrně prvně seznámíme v rámci veletrhu MWC 2015, který bude probíhat začátkem března příštího roku. 

Zdroj: AndroidOrigin

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama