sony-pripravuje-ultratenky-notebook-s-technologii-intel-thunderbolt-konkurence-pro-macbook-air
Novinka Sony připravuje ultratenký notebook s technologií Intel Thunderbolt. Konkurence pro MacBook Air?

Sony připravuje ultratenký notebook s technologií Intel Thunderbolt. Konkurence pro MacBook Air?

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 3. 2011 06:00 13

Váha notebooku bude sice pouze lehce nad 1 kg, ale bude vybavený výkoným procesorem a technologií Thunderbolt. K notebooku bude přibalena i dokovací stanice.

Reklama

Sony pracuje na notebooku, který bude vybavený technologií Intel Thunderbolt (kódové označení Light Peak). Thunderbolt je multiprotokolová technologie, která může přenášet data rychlostí až 10 Gb/s v současné generaci a navíc může také sloužit jako videovýstup. Na trhu už je pár produktů, které mají Thunderbolt konektor, ale jsou určena především pro MacBooky od Applu, které jako první byly touto novou technologií vybaveny.

Sony připravuje ultratenký notebook s technologií Intel Thunderbolt. Konkurence pro MacBook Air?
i Zdroj: PCTuning.cz

 
Řadič Thunderboltu

Notebook VAIO se bude dodávat s dokovací stanicí a sám notebook bude vážit pouhých 1,13 kg. Velikost displeje ani rozměry notebooku známé nejsou, ale podle váhy tipuji, že displej nebude mít větší úhlopříčku než 12”. Vybaven ale bude procesorem Core i7, flashovým pevným diskem (SSD) a bude podporovat také technologii Intel WiDi (Wireless Display). V dokovací stanici najdeme dedikovanou grafiku AMD Radeon HD 6700M s 1GB videopaměti, Blu-Ray mechaniku, HDMI a D-Sub výstupy, USB a Ethernet. Notebook by měl mít výdrž na baterie krásných 16,5 hodin. Více informací zatím není známých.

Nepřehlédněte:

Zdroj: TCM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama