smartphone-samsung-z1-s-tizen-os-sklizi-uspech-pracuje-samsung-na-jeho-nastupci
Novinka Smartphone Samsung Z1 s Tizen OS sklízí úspěch. Pracuje Samsung na jeho nástupci?

Smartphone Samsung Z1 s Tizen OS sklízí úspěch. Pracuje Samsung na jeho nástupci?

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 2. 2015 10:00 5

Minulý měsíc uvedla společnost Samsung na trh svůj první smartphone založený na operačním systému Tizen nazvaný Samsung Z1, u něhož se již od začátku nepočítalo s nijak výrazným úspěchem.

Reklama

Jedná se o jednodušší smartphone založený na relativně slabém hardwaru. Mezi výbavou telefonu nalezneme dvoujádrové SoC Spreadtrum SC7727S s taktem 1,2 GHz společně se 768 MB operačních pamětí, 3,15Mpx fotoaparátem, 1500mAh baterií a 4" displejem s rozlišením 800 × 480 pixelů. Už ze specifikací je tedy jasné, že telefon cílí na méně náročné uživatele, čemuž odpovídá i cena, která se v přepočtu pohybuje někde okolo 2 200 Kč. Na našem trhu bohužel telefon k dostání není, což by se mohlo během následujících měsíců změnit, protože Samsung chce výrazně rozšířit dostupnost telefonu i systému Tizen OS. 

 

Nepříliš známý a do jisté míry omezený operační systém telefonu musí soutěžit s konkurencí v podobě OS Android od Googlu a Apple iOS, přesto si však telefon našel cestu k řadě uživatelů hlavně na rozvíjejících se trzích a Samsung doposud prodal více než 100 000 kusů tohoto telefonu, což je překvapivý úspěch. Proto to vypadá, že se Samsung Z1 dočká nástupce. 

 

Samsung už by údajně měl na modelu, který se bude pravděpodobně jmenovat Samsung Z2, již usilovně pracovat, díky čemuž by měl přijít na trh dříve, než se očekávalo. Nový telefon by měl být dodáván také s novou sadou Tizen SDK, která bude podporovat rozlišení displeje QHD. Žádné přesnější specifikace, bohužel zatím známé nejsou. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama