Recenze Xiaomi Pad 6: jak se hraje na tabletu za 10000 korun?
i Zdroj: Jakub Fišer, PCTuning
Mobilní zařízení Recenze Recenze Xiaomi Pad 6: jak se hraje na tabletu za 10000 korun?

Recenze Xiaomi Pad 6: jak se hraje na tabletu za 10000 korun? | Kapitola 2

Jakub Fišer

Jakub Fišer

19. 10. 2023 07:00 25

Seznam kapitol

1. Úvod, cena a dostupnost, design 2. Displej, výkon a zbytek výbavy 3. Jak se na tabletu hraje? 4. Závěr a hodnocení

Tablety odjakživa patřily k multimediálním, a klidně i herním zařízením. Úplně nejlépe to však platilo o dražších plackách, jako jsou iPady či tablety od Samsungu, které se cenově zcela vymykají běžným spotřebitelům. Ale co takhle zařízení s cenovým stropem 10 tisíc korun, jako je Xiaomi Pad 6? V této recenzi se podíváme na jeho herní ambice pěkně zblízka.

Reklama

Displej pro plynulé hraní

Obrazovka tabletu má příjemnou úhlopříčku 11″, nejde tedy ani o malé, ani o přerostlé zařízení. Jde o panel IPS LCD, což je vlastně trochu škoda, protože ten se kvalitou obrazu těžko vyrovnává sofistikovanějším OLEDům. Na kvalitě se to trochu podepsalo, barvy mají lehce studivý nádech a pozorovací úhly by mohly být lepší.

Za pochvalu ale zcela jistě stojí velmi svižná obnovovací frekvence 144 Hz. Přímo v nastavení si můžete navolit, zdali chcete využívat základní 60Hz, 90Hz, maximální 144Hz nebo dynamickou.

Ale pozor, ani když vynutíte 144Hz frekvenci pro konstantní chod, nezaručíte tím, že každá hru bude takto plynulá. Xiaomi na to má omezení a takto extrémně plynulé běží pouze některé hry, namátkou: Minecraft, Alto’s Odyssey nebo Call of Duty Mobile.

Zobrazovač dále nabízí rozlišení 1 800 × 2 880 pixelů, což při poměru 16:10 činí výslednou jemnost 309 pixelů na palec. V této cenové kategorii jde o výbornou hodnotu a při používání, neřkuli při hraní, nebudete vnímat žádné omezení v tomto směru. Rastr je viditelný prakticky pouze při hodně detailním pohledu zblízka.

Recenze Xiaomi Pad 6: jak se hraje na tabletu za 10000 korun?
i Zdroj: Jakub Fišer, PCTuning

Výkonný tablet ve střední třídě

Hlavní výkonnou jednotkou je zde čipová sada Snapdragon 870 od Qualcommu, a rovnou vám mohu říct, že je to trefa do černého. Jde sice o čipset z roku 2021, nyní je ale hojně využíván u přístrojů vyšší-střední třídy a tam se mimořádně vyplatí.

Osmijádrový procesor s maximálním taktem 3,2 GHz má 7nm konstrukci a o grafiku se stará Adreno 650. K dispozici je též 8 GB RAM LPDDR5 a také solidní paměť až 256 GB. Co se týče další výbavy, najdeme zde Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB-C 3.2 a již zmíněné stereoreproduktory, které při hraní skutečně zní výborně.

Pod kapotou se také nachází akumulátor typu lithium-polymer s kapacitou 8 840 mAh. Ten udrží tablet v chodu třeba celý týden, to se ale bavíme o velmi střídmém používání. Zařízení zvládne 7–11 hodin hraní v kuse, záleží ale samozřejmě na tom, jakou hru zvolíte. Nabíjení je potom 33W a zabere vám zhruba hodinu a půl.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama