Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty
i Zdroj: David Jiránek
Herní příslušenství Recenze Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty

Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

5. 10. 2023 17:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace a obsah balení 2. Prohlídka, zpracování a software 3. Zvuk, mikrofon 4. Dojmy, konkurence a hodnocení

Široký výběr sluchátek ve střední třídě hodlá narušit MSI s novým bezdrátovým modelem GH50 Wireless. Do mixu standardních vlastností přidává jedno nenápadné, avšak celkem praktické eso z rukávu. Bude to ale stačit, aby novinka přilákala dostatek hráčů?

Reklama

Zvuk

Pokud kupujete sluchátka s cílem vyváženého audio zážitku, stále platí, abyste se hernímu segmentu spíše vyhnuli. MSI Immerse GH50 Wireless náročnější posluchače nijak nevytrhnou ze židle, avšak stále mají co nabídnout. Projev sluchátek bych popsal jako dynamický, hutný a s důrazem na basy.

Při celkovém hodnocení budu brát v potaz projev s vypnutým ekvalizérem. Co se týče středních a vyšších tónů, nezapadávají v celkovém projevu, i když je znát, že na ně sluchátka kladou menší důraz. Jde o poměr přibližně 40:60 ke prospěchu basů. Mluvené slovo tak nepůsobí naprosto přirozeně, ale dostatečně, abyste si za pár hodin zvyknuli. Bez jiného headsetu pro porovnání časem nepoznáte rozdíl.

Dále jsem zapnul Spotify a namixoval si opravdu „luxusní“ playlist plný směsice toho, co jsem poslouchal před více jak deseti lety. Nějaké to U2, Swedish House Mafia, Twenty One Pilots, Coldplay nebo Black Eyed Peas. Mixnul jsem to ženskými hlasy v podobě Beyoncé a Katy Pary a bylo hotovo.

Zmínky o mém hudební vkusu bych raději nechal stranou. Co jsem z poslechu tohoto mišmaše zjistil? Důraz na basy celkem potěšil, aniž by kazil zážitek z vyšších tónů. Šlo o úderné dunění, které si chcete dát na maximální hlasitost. Zároveň neutopí zbytek audio spektra.

Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty
i Zdroj: MSI

Jak jsem již naznačil na začátku, nejde o zcela přirozený čirý přednes. Ostatně co byste u herních sluchátek čekali. Avšak GH50 Wireless rozhodně nehrají špatně. Vlastně naopak, k dynamické hudbě se skvěle hodí. Pokud posloucháte Evu a Vaška, rozhodně si sluchátka tak pochvalovat nebudete, ale pro cílovku je jejich naladění trefné.

Před zapnutím her jsem si šel pokecat s kamarády na Discord. Zde se nejvíce projevil „herní“ přednes sluchátek. Kdykoliv na mě někdo promluvil, zněl o trochu jinak, než jsem byl zvyklý. Mluvené slovo je opravdu trošku jinde, než by mělo, a je to asi největší audio slabina headsetu. Těžko popisovat, jak „jinak“ hlasy zní. Po pár dnech si zvyknete a rozhodně všechny po hlase stále poznáte. Ten rozdíl je ale zřejmý, zvláště v prvních dnech při používání sluchátek.

Nyní ke hrám. Dynamického zvukového přednesu jsem si užil zejména při hraní Starfieldu. Zde plně vynikly zvukové efekty a soundtrack. U dialogů jsem si opět malinko zvykal, ale nešlo o nic hrozného. Headset ale vynikne u kompetitivních stříleček. Zapnul jsem Valorant, stejný výsledek nicméně můžete očekávat tak u Counter-Striku. Při první hře jsem se hned podáním zvukových stop a jejich směrovostí plně sžil. Okamžitě jsem věděl, odkud jde nepřítel podle kroků a střelby. Perfektní příklad toho, jak se to má dělat. Potěšil mě také minimální šum v pozadí, na bezdrátová sluchátka velmi slušný výkon.

Při hraní kompetitivní střílečky jsem měl vypnutý sorround sound v Nahimicu a HRTF ve hře. Stačilo mi jen základní herní profil, avšak i bez něj bylo prostorové vnímání zvuků perfektní. Sluchátka tak mohu hráčům opravdu doporučit.

Mikrofon

Pokud jde o samotný mikrofon, rozhodně odvede svoji práci na TeamSpeaku, Discordu i firemním Google Meet. Pro streamování ale zvažte něco jiného. Ačkoliv budou vaše povely ve hře dost srozumitelné, o přirozený přednes se ani zdaleka nejedná. Dokonce bych řekl, že se headset řadí lehce pod průměr. Filtrování větráčků od PC nebo zvuků z vedlejší místnosti sice zvládá, ale ani při maximálním potlačení hluků si neporadí s klávesnicí nebo myší.

Ani bez ekvalizéru není hlas o moc lepší a malý stolní mikrofon za pár stovek bude velkým upgradem pro uši vašich spoluhráčů. Svoji práci mikrofon odvede, pokud ho nevezmete nikam dál než mezi partu vašich přátel na Discordu.

Ohledně fyzických vlastností mikrofonu chválím flexibilní nástavec, který opravdu drží poté, co ho ohnete do požadované polohy. Bohužel na konci mikrofonu nenajdete indikaci o vypnutí ani třeba pop filtr v jakékoliv podobě.

Recenze MSI Immerse GH50 Wireless – herní bezdrátová sluchátka na cesty
i Zdroj: David Jiránek
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama