Recenze HyperX Cloud Stinger 2: Sluchátka bez příkras
i Zdroj: PCTuning.cz
Herní příslušenství Recenze Recenze HyperX Cloud Stinger 2: Sluchátka bez příkras

Recenze HyperX Cloud Stinger 2: Sluchátka bez příkras | Kapitola 4

Michal Maňák

Michal Maňák

16. 12. 2022 08:00 2

Seznam kapitol

1. Parametry, obsah balení 2. Konstrukce, kvalita provedení 3. Zvuk 4. Závěr, hodnocení

Je super mít okolo počítače systém domácího kina s prostorovým zvukem. Ale ne každý ocení zvuk explozí po večerce, odpolední přestřelky nebo víkendovou návštěvu letadlové lodě po ránu. Pokud chcete mít se sousedy nebo rodinou aspoň trochu korektní vztahy a neodpírat si patřičné akustické pohlcení, bez sluchátek se neobejdete. Měly by to být ale právě HyperX Cloud Stinger 2?

Reklama

HyperX Cloud Stinger 2 neurazí, ani nenadchnou

Sluchátka HyperX Cloud Stinger 2 jsou modelem skromných ambicí a rozumných výsledků. Dohromady tvoří mix, který nenadchne, ani neurazí. Je to headset, který vás udrží v kontaktu se hrou, nabídne lepší zvukovou produkci než kdejaké pecky do uší, a ještě udělá radost pohodlím při dlouhodobém nošení.

Konzervativci ocení připojení přes klasického jacka a jednoduché zprovoznění mikrofonu i zvuku bez potřeby dalšícho softwaru. Kabel je dostatečně dlouhý a pokud bude zapojen do PC u stolu, asi ani nenarazí na limity své mechanické odolnosti.

Logo HyperX vám možná zvedne společenský status, ale sluchátka Cloud Stinger 2 jsou vesměs obyčejná.
i Zdroj: PCTuning.cz
Logo HyperX vám možná zvedne společenský status, ale sluchátka Cloud Stinger 2 jsou vesměs obyčejná.

Strana negativ ale také není prázdná. Své pochybnosti mám o odolnosti sluchátek, plastové propojení mostu a náušníků vypadá na riskantní rozhodnutí. Zvukový projev Stingerů je sice dostatečný na hry, ale při produkci hudby má svá omezení.

Cena circa 1 600 korun se tak dostává na snesitelnou hranici, případně lehce za ni. Nedá se říci, že by HyperX chtěl rýžovat zlato na své reputaci a nevědomosti hráčů, zároveň ale zkouší, kam by mohl zajít příště.

Teď je takovou rozumnou volbou, která splní účel a zároveň nebude do dálky křičet, že jste ochotní si na hlavu nasadít cokoli, co vydává zvuk a dá se připojit k počítači.

HyperX Cloud Stinger 2

Verdikt

Sluchátka HyperX Cloud Stinger 2 nejsou vyloženě špatná, ale chybí jim něco, co by přinášelo zásadní výhodu oproti desítkám tuctových sluchátek podobné ceny. Zvuk je průměrný, konstrukce není zrovna robustní a cena vlastně také není tak příjemná, aby opodstatnila i případné riziko poškození. Zůstává tak jen nízká hmotnost a poměrně příjemné náušníky, ale ani to není nic, co by jiné produkty v této cenové hladině nenabízely také.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

pohodlné nošení
klasický jack nezabírá USB
odpojitelná rozdvojka konektoru
zvuk ve hrách
kvalita zvuku při přehrávání hudby
plastové provedení
horší odolnost
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama