Recenze Asus ROG Phone 8 Pro: posedmé a stále poprvé
i Zdroj: Jakub Fišer, PCTuning
Mobilní zařízení Recenze Recenze Asus ROG Phone 8 Pro: posedmé a stále poprvé

Recenze Asus ROG Phone 8 Pro: posedmé a stále poprvé | Kapitola 4

Jakub Fišer

Jakub Fišer

6. 3. 2024 12:00 16

Seznam kapitol

1. Design a displej 2. Výkon, výbava a baterie 3. Jak se na telefonu hraje? 4. Fotoaparát a ukázky 5. Hodnocení a závěr

Na českém trhu se začal prodávat smartphone s tou nejužší cílovou skupinou. Telefon pro lidi, kteří milují hry tak moc, že i jejich telefon tomu musí odpovídat a potřebují zkrátka a jednoduše to nejlepší. Otázka tedy je: jaké inovace přináší Asus ROG Phone 8 Pro a uspěje proti konvenční (leč neméně nabušené) konkurenci?

Reklama

Zadní a přední fotoaparát

Jak bývá u ROG Phone řady zvykem, focení nepatří k hlavním přednostem. Přesto letos Asus sáhl po několika zásadních vylepšeních. Přidal výraznou stabilizaci à la gimbal a také třetí fotosnímač, který není jen „makro do počtu“, ale naopak velmi slušný přibližovací teleobjektiv.

Recenze Asus ROG Phone 8 Pro: posedmé a stále poprvé
i Zdroj: Jakub Fišer, PCTuning

Hlavní 50Mpx kamera předvádí úctyhodné výsledky, a to jak ve dne za velmi dobrých světelných podmínek, tak v noci. Za zmínku rozhodně stojí vylepšená gimbalová stabilizace, díky které je focení i natáčení videí radost, protože se obraz netřese při každém pohybu rukou.

Touto stabilizací bohužel neoplývá sekundární širokoúhlý fotoaparát, který má úhel záběru 120° a specializuje se tedy na široký záběr. Kvalita těchto snímků bohužel není příliš vysoká, dochází k pixelizaci a rozpíjení textur. To vše i přesto, že má tato kamerka 13Mpx rozlišení. To není nikterak málo, zvlášť když přihlédneme k tomu, že hlavní fotoaparát fotí ve výchozím stavu v rozlišení 12,5 Mpx.

A pak je tu horká novinka, 32Mpx teleobjektiv s optickou stabilizací obrazu a podporou 3× zoomu bez ztráty detailu. Snímač nemá žádnou pokročilou optiku ani periskop, zoom tedy vzniká vyříznutím z velké 32Mpx fotky (výsledný obrázek má 8Mpx rozlišení). I tak jde o výrazný posun oproti minulé generaci.

Na závěr je tu ještě 32Mpx selfie kamerka, která je úplně stejná jako vloni. Dobře pracuje ve dne i v noci a podporuje softwarový bokeh pro ideální portrétní snímky. Na portréty zadním foťákem výborně využijete hlavní snímač, ale i teleobjektiv.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama