Qualcomm uvede nové procesory, jsou eso v rukávu?
i Zdroj: Qualcomm
Novinka Qualcomm uvede nové procesory, jsou eso v rukávu?

Qualcomm uvede nové procesory, jsou eso v rukávu?

David Švrček

David Švrček

13. 3. 2024 09:32 5

Qualcomm oficiálně potvrdil plánovaný event, na kterém patrně představí nové procesory Snapdragon 7+ Gen 3 a Snapdragon 8s Gen 3. Událost se uskuteční 18. března.

Reklama

Společnost Qualcomm zatím nepotvrdila,  jaké technologie na eventu ukáže. Nic méně již delší dobu se na interentu spekuluje o dvojici procesorů Snapdragon 7+ Gen 3, který obsadí vyšší střední třídu a Snapdragon 8s Gen 3, který bude doplní flotilu čipů pro vlajkové telefony. Není však vyloučeno, že se na eventu neodhalí také další procesory. V sázce je chystaný ARM čip, který má podle úniků překonat zavedené desktopové čipy AMD a Intel. 

Banner Qualcomm
i Zdroj: Qualcomm
Banner Qualcomm

Snapdragon 7+ Gen 3

Podle úniků je Snapdragon 7+ Gen 3 složen z jednoho jádra Cortex-X4, které pracuje na 2,9 GHz, třech jader Cortex-A520, které pracují na 1,9 GHz, a čtyřech úsporných jádrech Cortex-A720, které pracují na 2,6 GHz. Grafický čip by měl být Adreno 732. Podle zpráv by chystaný OnePlus Ace 3V , jehož představení se očekává tento měsíc, mohl být prvním telefonem s tímto čipsetem.

Snapdragon 8s Gen 3

Snapdragon 8s Gen 3 bude pravděpodobně obsahovat jedno výkonné jádro Cortex-X4, které běží na 3,04 GHz, tři jádra Cortex-A520 s taktem 2,61 GHz a čtyři jádra Cortex-A720, které taktují na 1,84 GHz. Procesor bude obsahovat GPU Adreno 735. Úniky naznačují, že připravovaná zařízení, jako je Realme GT Neo 6 nebo Xiaomi Civi 4 budou mít nový čip.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama