prvni-tablet-s-tizen-os-se-jmenuje-systena-a-byl-k-videni-na-mwc-2014
Novinka První tablet s Tizen OS se jmenuje Systena a byl k vidění na MWC 2014

První tablet s Tizen OS se jmenuje Systena a byl k vidění na MWC 2014

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 3. 2014 10:00

Na veletrhu MWC 2014 byl hlavním diskutovaným tématem stánku Samsung operační systém Tizen OS, který byl integrován i do nových chytrých hodinek Samsung Gear 2 a Gear 2 Neo. 

Reklama

Bohužel zatím nebyl oficiálně představen žádný chytrý telefon ani tablet z dílny Samsung s tímto operačním systémem. Redaktoři ze serveru Tabtech na MWC trochu pátrali a natočili video prvního tabletu, který využívá tento operační systém. Ten se jmenuje Systena a byl vydán již v červnu minulého roku. Určen byl tehdy především pro vývojáře. 

První tablet s Tizen OS se jmenuje Systena a byl k vidění na MWC 2014
i Zdroj: PCTuning.cz

Systena se pochlubí 10,1palcovým displejem s rozlišením Full HD (1920 × 1080 pixelů). Uvnitř tabletu je integrováno quad-core SoC Exynos 4412 (jako v Galaxy Note 2) v kombinaci se 2 GB RAM pamětí a 32GB vnitřním úložištěm. 

Ačkoliv by tato konfigurace měla zajistit hladký chod systému, ve skutečnosti tomu tak není, což svědčí o tom, že Tizen OS zatím není příliš dobře optimalizován pro použití na tabletech. Zatím bohužel nelze říci, kdy se dočkáme finální verze tabletu s optimalizovanou verzí systému. Na video prvního tabletu s Tizen OS se můžete podívat výše. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama