Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch
i Zdroj: MSI
Herní příslušenství Článek Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch

Proklepli jsme 3+1 MSI klávesnice a herní ovladač k tomu navrch | Kapitola 7

David Jiránek

David Jiránek

8. 4. 2022 11:15 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Společné specifikace 3. GK50 Low Profile (TKL) 4. GK50 Elite Box White
5. GK30 Combo White 6. Ovladač Force GC30 7. Závěr

Celé herní příslušenství od MSI? Není problém! Na test jsme si vzali tři mechanické klávesnice, jednu membránovou s myší a herní ovladač. Které z nich lze bez rozmýšlení pořídit a na co si dávat pozor? To se dozvíte v následujících řádcích.

Reklama

Závěr

Čtyři klávesnice, jedna podložka pod zápěstí, myš a herní ovladač. MSI za pár týdnů testování ukázalo, že kvalitní periferie umí, ačkoliv bez zaváhání to není.

Všechny klávesnice si odnášejí pochvalu za kvalitní zpracování. Nikde jsem nenašel nedostatky v oblastech základny a rovněž jsem byl rád, že všechno příslušenství lze ovládat skrze jediný program. Zde MSI zúročilo dlouhodobé zkušenosti z tvorby komponent a notebooků.

Moji největší výtkou je nabídka spínačů. Ačkoliv test porovnal spínače Kailh White a za vítěze bych označil verzi s normální hloubkou stisku, raději bych u herní TKL verze viděl spíš variantu tactile nebo linear. Rovněž povrch tlačítek low profile na omak nepůsobil zrovna prémiovým dojmem.

Jinak jsem rád, že se MSI nebálo na trh pustit mechaniky s čistě českým rozložením. Určitě to ocení nejeden zákazník a doufám, že se trend rozšíří i mezi ostatní výrobce.

Cenová politika je celkem jasná. Za membránovou verzi s myší navíc zaplatíte pořád méně než za nejmenší TKL mechaniku z našeho testu. To z GK30 Combo White dělá černého (nebo spíš bílého) koně testu. Kdo mechanickou klávesnici nevyžaduje, ale je náročnější na značku a kvalitu, s klidem může po GK30 Combo White sáhnout.

GC30 Combo White
i Zdroj: MSI
GC30 Combo White

Vysokoprofilová GK50 Elite Box White mi při psaní i hraní sedla nejvíce. Spínače Kailh Box White jsem neměl pod prsty poprvé (dříve s Yenkee Atom) a provedení od MSI je rozhodně povedenější. Cena 2 249 Kč není nízká, ale ve slevě klávesnici seženete i za 1 599 Kč, což rozhodní působí lépe.

GK50 Elite (na obrázku US rozložení)
i Zdroj: MSI
GK50 Elite (na obrázku US rozložení)

Nízkoprofilové varianty by dle mého byly hitem, pokud by MSI nabídlo také lineární a tactile spínače. Jde o velmi dobře provedené modely s hodně specifickou cílovou skupinou zákazníků. Nicméně pokud se vám trefí do vkusu, nebudete zklamáni.

MSI GK30 Low Profile TKL
i Zdroj: MSI
MSI GK30 Low Profile TKL

Ovladač GC30 pak dojíždí ve velkém na staré rozhraní a omezenou kompatibilitu. PC hráči asi nebudou nic namítat, zvlášť za tuto cenu. Pokud ovšem hledáte něco univerzálnějšího, musíte se poohlédnout jinde.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama