Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru!
i Zdroj: PCTuning.cz
Apple Článek Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru!

Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru! | Kapitola 9

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

31. 8. 2011 03:00 60

Seznam kapitol

1. Úvodem 2. Fáze I 3. Fáze II 4. Fáze III 5. Fáze IV 6. Fáze V
7. Fáze VI 8. Fáze VII 9. Nakonec konečně… 10. Galerie – periferie 11. Galerie – interiér 12. Galerie – exteriér

Dnešní článek je tak trochu speciální – nepůjde totiž o úpravu, s jakou se tu setkáváme v rámci soutěže Pimp my Computer, ale o stavbu tematického stroje pro společnost Alza.cz. „Tady máte komponenty, postarejte se o zbytek.“ Předmětem úprav nakonec nebyla jen samotná skříň, ale také veškeré periferie ;-)

Reklama

A o strastiplných chvílích se zapojováním elektroinstalace a montáži se konečně objevuje finální vzhled, který je třeba jen doplnit nějakou tou řezanou grafikou. Na předním kyblíku nesmí chybět samozřejmě logo společnosti, stejně tak v interiéru. Povedlo se i nainstalovat komponenty, i když bohužel s nevhodným chladičem CPU, který je až příliš velký. Na focení jsem jej tedy ještě použil, i když díky němu nebylo možné úplně doklapnout bočnici. Technici v Alze by jej měli následně vyměnit za jiný, takže uvidíme.

Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru!
i Zdroj: PCTuning.cz

Koho by zajímalo, jak časově náročný je podobný projekt, tak z pohledu výroby a montáže jsem schopen uvést 162 hodin práce. Pak samozřejmě něco navíc ještě v rámci plánování a podobně, ale to už je čas, který prostě nelze do realizace počítat. Nazlobil jsem se nejvíce asi s elektrikou, protože právě v konečné fázi, když už je všechno pečlivě nalakované a najednou se mají tahat kabely, to je hrozně pracné. Jen prodloužení ATX napájení se vším okolo mi zabralo nějakých 8 hodin, což je zpětně úplně nepředstavitelné.

Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru!
i Zdroj: PCTuning.cz

Z výsledku mám ale dobrý pocit, protože se povedlo podstavit case, která dokázala poměrně výkonné a prostorově náročné komponenty vměstnat do malé case, která se postupem času ještě zmenšovala. Někde je to dokonce až na milimetry, takže opravdu jen tak tak. Co se vzhledu týče, osobně jsem spokojen, ale samozřejmě většina úprav je věcí názoru a osobních představ, takže jen těžko se trefím do vkusu všem. Prosím tedy, aby nad tím každý takto uvažoval a samozřejmě budu rád, pokud se najdou lidé, které úprava osloví kladně a nikoliv záporně.

Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru!
i Zdroj: PCTuning.cz

Zároveň si jsem dost jistý, že se zde budou objevovat dotazy na finanční stránku věci. Rovnou teď říkám, že to je věc, kterou v tomto případě nebudu zveřejňovat. Rozhodně nelze tvrdit, že tvorba něčeho takového, i když pro velkou firmu, je nějakým „rytem“. Především je třeba uvažovat nad počtem hodin, který je k tvorbě tak rozsáhlého projektu třeba.

Projekt G3@Alza – skříň se zeleným ufounem na míru!
i Zdroj: PCTuning.cz

Tímto děkuji společnosti Alza.cz za projevenou důvěru a ochotu vstoupit do takového projektu, který není úplně typický. Pevně věřím, že se bude case budoucím pozorovatelům líbit a snad nadělá nějakou tu parádu na akcích této společnosti.

Project G3@Alza byl vyráběn zakázkově dle požadavků společnosti Alza.cz.

Úpravu navrhl a provedl stoobimodding.com.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama