prodejnost-procesoru-od-intelu
Novinka Prodejnost procesorů od Intelu

Prodejnost procesorů od Intelu

Michal Mitrega

Michal Mitrega

10. 2. 2009 00:00 1

Intel představil zajímavá čísla prodejnosti jednotlivých procesorů na OEM trhu (pro poskládané počítače). Core i7 se například neprodává vůbec dobře s 1% celkového objemu OEM objednávek.

Reklama

Intel dokonce ani nepočítá s vyššími prodeji. Pro představu nové Core i5 a Clarkdale (CPU+IGP) procesory by měly ve prvním kvartálu následujícího roku dosáhnout na 10% všech prodejů. Platforma pro Core i7 je zkrátka příliš drahá pro většinu uživatelů.

Prodejnost procesorů od Intelu
i Zdroj: PCTuning.cz


Intel Atom si v průběhu roku významně polepší

45nm Core 2 Quad zůstane nejprodávanějším čtyřjádrem od Intelu s plánovaným podílem 9% v prvním kvartálu a růstem na 10%, 12% a opět 10% v druhém, třetím a čtvrtém kvartálu tohoto roku.

Intel předpokládá i s velkým nárůstem objemu OEM tržeb pro jedno- a dvoujádrovou verzi procesoru Atom pro netbooky - 3% pro Q1 (první kvartál), 4% pro Q2, 5% pro Q3 a celých 7% v Q4.

Poslední zajímavá zpráva se týká cen MCP Clarkdale (CPU a IGP v jednom pouzdře) pro socket LGA 1156. Nejlevnější procesor nahradí dnešní Core 2 Duo E5400 a bude se prodávat za pouhých 84 dolarů. Další verze se bude prodávat za 113 dolarů a najdeme ji místo dnešního Core 2 Duo E7400. Nejrychlejší Clarkdale nahradí Core 2 Duo E7500 za cenu 133 dolarů. První MCP Clarkdale uvidíme touto dobou příští rok.

Zdroje Fudzilla: 1, 2 a 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama