procesory-intel-skylake-se-objevi-spolecne-se-zakladnimi-deskami-s-cipsetem-serie-100
Novinka Procesory Intel "Skylake" se objeví společně se základními deskami s čipsetem série 100

Procesory Intel "Skylake" se objeví společně se základními deskami s čipsetem série 100

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

5. 5. 2014 09:00 2

Intel konečně ukojil naši zvědavost a odpověděl na otázku, na jaké čipové sadě bude založena budoucí generace základních desek s podporou připojení procesorů Intel "Skylake".

Reklama

Nástupcem 9. série čipsetu od Intel by se měla stát série označená číslovkou 100. Stejně jako současná generace, tak i ta budoucí bude založena na jednom PCH, u něhož si budou moci výrobci vybrat z několika variant přidaných funkcí. 

Ale vraťme se k samotným procesorům. K dostání by měly být čtyři druhy "Skylake" procesorů pro různé užití. Dočkáme se varianty SLK-S s možností zapojení do tradičního socketu LGA, tedy pro desktopové užití, SLK-U, což budou kompaktní procesory s menším BGA a nízkou spotřebou vhodné pro ultrabooky. Třetí variantou budou procesory označené písmenem Y, které budou mít pravděpodobně běžné BGA a budou vhodné pro kompaktní desktopová PC a pro all-in-one systémy. Poslední druh SLK-H budou procesory s běžným BGA pro konvenční notebooky

Procesory Intel "Skylake" se objeví společně se základními deskami s čipsetem série 100
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Nová generace procesorů a čipsetů přijde se čtyřmi druhy síťových řadičů, které se budou lišit v závislosti na cílovém užití. Dočkáme se řadiče "Snowfield Peak", který kombinuje Wi-Fi a Bluetooth, "Douglas Peak" s WiGig (nový standard Wi-Fi s teoretickou rychlostí přenosu až 7Gb/s) a Bluetooth a "Pine Peak" s WiGig a 4G LTE řadičem XMM726. Posledním řadičem je "Jacksonville", kterým budou vybaveny konvenční základní desky pro desktopová PC a který bude mít pouze gigabitový ethernetový řadič pro kabelové připojení k síti. 

S novou generací čipsetů a procesorů chystá Intel vydat také další generaci řadiče rozhraní Thunderbolt, který bude označen jako "Alpine Ridge".

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama