proc-upadlo-myspace
Novinka Proč upadlo MySpace?

Proč upadlo MySpace?

Martin Stančík

Martin Stančík

25. 10. 2009 10:15 10

MySpace byla svého času nejpoužívanější sociální síť. To však již dávno neplatí.  

Reklama

V počátcích rozmachu sociálních sítí používala většina uživatelů MySpace. Jak šel čas, začala se však objevovat konkurence v podobě Facebooku a Twitteru a MySpace začalo upadat. Dnes je vše ve světě sociálních sítí jinak - na trůn usedl Facebook, který je v USA jedničkou a po celém světě má přes 300 milionů uživatelů. Otázkou však zůstává, proč tento zvrat nastal.

Proč upadlo MySpace?
i Zdroj: PCTuning.cz

"V této sféře více než kdekoli jinde hraje velkou roli inovace - pokud své služby stále nezlepšujete, dostanete se do potíží. Nemůžete proces inovace zastavit. A MySpace ho zastavilo," říká v sobotním rozhovoru pro web DailyTech Jonathan Miller ze společnost News Corp, která MySpace vlastní. MySpace by se samozřejmě opět chtělo dostat do popředí, otázkou však je jak. "Nemůžeme nic opravit. Musíme vymyslet něco jiného," říká Jonathan Miller.

Proč upadlo MySpace?
i Zdroj: PCTuning.cz

Samotné MySpace se podle svých šéfů bude soustředit na to, v čem bylo vždy silné - na hudbu a hry. Společnost nedávno koupila firmu iLike, která se zabývá právě online hudbou. MySpace také oznámilo, že začne spolupracovat s vydavateli hudby, díky čemuž se na této sociální síti objeví hudební videa (a vydavatelství na oplátku od MySpace dostanou statistiky o tom, který zpěvák, žánr či skladba u uživatelů boduje).

Proč upadlo MySpace?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Všichni v naší společnosti jsou nešťastní z toho, že jsme (ve vývoji) nepokračovali, když jsme byli jedničkou. Dosažení prvenství je vždy o dost těžší, než jeho udržení," dodává Miller s tím, že MySpace je podle jeho názoru také příliš uzavřené externím vývojářům, kteří jsou potřební. Podle listu Wall Street Journal by MySpace v nejbližší době mělo také představit placené služby.
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama